TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Канада продолжува да вакцинира со Астразенека: користа е поголема од ризикот

МКД - 18.04.2021

Канада објави дека открила втор случај на згрутчување на крвта за една недела со мал број тромбоцити по примената на вакцината АстраЗенека, но земјата сепак препорачува таа да се употребува.

Користа е поголема од ризикот: Канада продолжува вакцинација со АстраЗенека и покрај случаите на згрутчување на крвта

Вечер Прес - 18.04.2021

Канада во саботата објави дека открила втор случај на згрутчување на крвта за една недела, со мал број тромбоцити по примената на вакцината АстраЗенека, но земјата сепак препорачува таа да се употребува.

Борба меѓу вакцините: Нова студија открива дека ризикот од тромбоза е всушност многу поголем кај вакцините на „Фајзер“ ...

Точка - 17.04.2021

Додека повеќе земји во светот ја забрануваат или ја ограничуваат употребата на вакцината на „АстраЗенека“, се појавија студии кои ги доведуваат во прашање аргументите за тоа. Имено, неколку земји ја забранија вакцината на „АстраЗенека“ откако се ...

Жена во Австралија починала по вакцинација со АстраЗенека

Вечер Прес - 16.04.2021

Австралиските власти информирале денеска за прв смртен случај во земјата по вакцинација со АстраЗенека. Регулаторната агенција соопштила дека 48-годишна жена по вакцинацијата добила згрутчување на крвта и починала и дека веројатно постои врска ...