TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филхармонија ќе одржи концерт по повод годишнината од смртта на Гоце Делчев

ММС - 04.05.2021

Македонската Филхармонија во четврток, на шести мај, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишнината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. Диригент ќе биде Христо Христов од Бугарија, а на програмата ќе се најдат дела од Грид, ...

Филхармонија со концерт ќе ја одбележи годишнината од смртта на Гоце Делчев, диригент Христов од Бугарија

МКД - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Внукот на Гоце Делчев ќе диригира со Филхармонија по повод смртта на македонскиот великан

Lider - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. Маестро Христо Христов, внук на најголемиот македонски херој Гоце Делчев, ќе диригира во македонската ...

Kонцерт на Филхармонија по повод годишината од смртта на Делчев со дигирент од Бугарија

Курир - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Филхармонија со концерт по повод годишината од смртта на Делчев

Екран - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Концерт по повод годишината од смртта на Гоце Делчев

Радио МОФ - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Концерт во Филхармонија по повод годишината од смртта на Гоце Делчев

Република - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Концерт по повод годишината од смртта на Делчев

Канал5 - 04.05.2021

Македонската Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Филхармонија со бугарски диригент ќе ја одбележи годишината од смртта на Делчев

+инфо - 04.05.2021

На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе. Филхармонија ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

Концерт на Филхамонијата посветен на Гоце Делчев

Опсервер - 04.05.2021

– Филхармонијата ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев со концерт в четврток, 6 мај. На програмата ќе бидат дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе, а како солистки ќе настапат ...

Концерт во Филхармонија по повод годишината од смртта на Гоце Делчев

Нетпрес - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Концерт на Филхармонија по повод годишнина од смртта на Гоце Делчев

Н.Македонија - 04.05.2021

Македонска Филхармонија в четврток ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Внукот на Гоце Делчев ќе диригира со концертот на Филхармонијата посветен на македонскиот револуционер

Независен - 04.05.2021

Филхармонијата ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев со концерт в четврток, 6 мај. На програмата ќе бидат дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе, а како солистки ќе настапат ...

Концерт на Филхамонијата посветен на Гоце Делчев

24 Вести - 04.05.2021

Филхармонијата ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев со концерт в четврток, 6 мај. На програмата ќе бидат дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе, а како солистки ќе настапат ...

Македонска Филхармонија: Концерт по повод годишнина од смртта на Делчев

MTM - 04.05.2021

Македонска Филхармонија, во четврток ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Концерт на Филхамонијата посветен на Гоце Делчев

Вечер Прес - 04.05.2021

Филхармонијата ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев со концерт в четврток, 6 мај. На програмата ќе бидат дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе, а како солистки ќе настапат ...

Филхармонија ќе одржи концерт по повод годишината од смртта на Делчев

Бизнис Вести - 04.05.2021

Филхармонија в четврток, на 6 мај 2021, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. На програмата се дела од Григ, Хендл, Маскањи, Моцарт, Сибелиус, Вагнер, Офенбах и Бизе.

Концерт во чест на Гоце Делчев во Македонска филхармонија

Скопје инфо - 04.05.2021

Македонската Филхармонија во четврток, на шести мај, ќе одржи концерт со кој ќе ја одбележи годишнината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. Диригент ќе биде Христо Христов од Бугарија, а на програмата ќе се најдат дела од Грид, ...