TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вишковиќ: Шмит ќе мора да сведочи во судскиот процес против Додик

Независен - 08.12.2023

Премиерот на Република Српска Радован Вишковиќ денеска изјави дека високиот претставник Кристијан Шмит ќе мора да се појави во Судот на Босна и Херцеговина како сведок во судскиот процес против претседателот на РС Милорад Додик.

Шмит ќе биде нашиот клучен сведок во судскиот процес против Додик, тврди адвокатот Нобило

MakPress - 07.12.2023

Членот на одбраната на претседателот на Република Српска и адвокат Анто Нобило изјавија дека клучен сведок во судскиот процес против Милорад Додик ќе биде високиот претставник Кристијан Шмит.

Адвокатот Нобило вели дека Шмит ќе биде нивниот „клучен сведок“ во судскиот процес против Додик

Слободен Печат - 07.12.2023

Членот на одбраната на претседателот на Република Српска и адвокат Анто Нобило изјавија дека клучен сведок во судскиот процес против Милорад Додик ќе биде високиот претставник Кристијан Шмит.

Шмит ќе биде нашиот клучен сведок во судскиот процес против Додик, тврди адвокатот Нобило

Канал5 - 07.12.2023

Членот на одбраната на претседателот на Република Српска и адвокат Анто Нобило изјавија дека клучен сведок во судскиот процес против Милорад Додик ќе биде високиот претставник Кристијан Шмит.

Вишковиќ: Шмит ќе мора да сведочи во судскиот процес против Додик

Канал5 - 08.12.2023

Премиерот на Република Српска Радован Вишковиќ денеска изјави дека високиот претставник Кристијан Шмит ќе мора да се појави во Судот на Босна и Херцеговина како сведок во судскиот процес против претседателот на РС Милорад Додик.

Вишковиќ: Шмит ќе мора да сведочи во судскиот процес против Додик

Слободен Печат - 08.12.2023

Премиерот на Република Српска Радован Вишковиќ денеска изјави дека високиот претставник Кристијан Шмит ќе мора да се појави во Судот на Босна и Херцеговина како сведок во судскиот процес против претседателот на РС Милорад Додик.

Вишковиќ: Шмит ќе мора да сведочи во судскиот процес против Додик

Сител - 08.12.2023

Премиерот на Република Српска Радован Вишковиќ денеска изјави дека високиот претставник Кристијан Шмит ќе мора да се појави во Судот на Босна и Херцеговина како сведок во судскиот процес против претседателот на РС Милорад Додик.

Вишковиќ: Шмит ќе мора да сведочи во судскиот процес против Додик

MakPress - 09.12.2023

Премиерот на Република Српска Радован Вишковиќ денеска изјави дека високиот претставник Кристијан Шмит ќе мора да се појави во Судот на Босна и Херцеговина како сведок во судскиот процес против претседателот на РС Милорад Додик.