TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Археолозите пронајдоа протетска рака од 15 или 16 век

ТВ21 - 15.11.2023

Тим археолози во Германија пронашле човечки скелет со античка метална протеза, која најверојатно потекнува од периодот на 15 или 16 век. Користејќи техники за датирање со јаглерод, експертите процениле дека лицето било на возраст меѓу 30 и 50 години ...

Археолозите пронајдоа протетска рака од 15 или 16 век

Zoom - 15.11.2023

реклама Тим археолози во Германија пронашле човечки скелет со античка метална протеза, која најверојатно потекнува од периодот на 15 или 16 век. Користејќи техники за датирање со јаглерод, експертите процениле дека лицето било на возраст меѓу 30 и ...