TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците оживеале животно, што било замрзнато 24.000 години

Канал5 - 10.06.2021

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз веќе 24 000 години. Откако било загреано и нахрането, ова животно одеднаш се активирало, па дури и почнало да се размножува.

Научниците разбудија животно после 24.000 години: Го нахранија, почна да се размножува

Кајгана - 10.06.2021

Малата ротифера, која минала 24.000 години во сибирскиот мраз, се активираше и почна да се размножува откако научниците ја загреаја и нахранија. Научниците успеаја да оживеат мало животно, познато како ротифера или ротаторија, кое 24.000 години било ...

Оживеа животно што било замрзнато 24 илјади години

Н.Македонија - 10.06.2021

Научниците успеаја да оживеат мало животно, старо 24.000 години, кое било замрзнато на Сибир. Откако се загреало и нахранило, ова безрбетно животно одеднаш станало активно и почнало дури и да се размножува, бесполово, без сексуален партнер.

Микроорганизам оживеан по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Алсат-М - 10.06.2021

Група руски научници изолирале микроскопско суштество коешто десетици илјади години лежело замрзнато во земјата под сибирскиот вечен мраз. Ним не само што им успеало да го одмрзнат неоштетено и да го вратат во живот, туку малото повеќеклеточно ...

Арктичко животно оживеа откако беше замрзнато 24.000 години

ТВ21 - 10.06.2021

Едно микроскопско животно од Арктикот било замрзнато 24 000 години и оживеало неповредено, пренесува американската технолошка страница CNET. Студија објавена оваа недела детално го опишува вонредното патување на „бделоидниот ротатор“ – мало ...

Вест на деценијата: Беше замрзната 24 000 години, оживеа и - започна да се размножува

Фактор - 10.06.2021

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз дури 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активира, па дури и започна да се размножува.

Микроорганизам „оживеа“ по 24.000 години: Замрзнат лежел во сибирскиот вечен мраз/ФОТО

Вечер Прес - 10.06.2021

Руските научници открија микроскопски древни организми наречени bdelloidea rotifer, слични на црви во примерок од почва од реката Алазеја во регионот Јакутија, на крајниот север во Русија.

Микроорганизам оживеан по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Zoom - 10.06.2021

Група руски научници изолирале микроскопско суштество коешто десетици илјади години лежело замрзнато во земјата под сибирскиот вечен мраз. Ним не само што им успеало да го одмрзнат неоштетено и да го вратат во живот, туку малото повеќеклеточно ...

Животно било замрзнато 24.000 години: Научниците го одмрзнаа, тоа започна да се размножува

Кумановски м. - 09.06.2021

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало да се размножува.