TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најголемиот град во Европа ПРЕД КАТАСТРОФА: За 45 дена тие ќе останат БЕЗ ВОДА

Денар - 14.01.2021

Истанбул се подготвува да остане без вода за 45 дена откако Турција падна во најсувиот период во претходната деценија. Урбаниот развој е виновен за сушењето на браната во градот со 17 милиони жители и многу други метрополи во Турција, објави „Дејли ...

Турција ја погоди суша, Истанбул може да остане без вода за 45 дена

Макфакс - 14.01.2021

Поради слаби дождови и долг период на суша, на големите градови во Турција им се заканува недостиг на вода во следните неколку месеци. Во Истанбул има вода за помалку од 45 дена. Градоначалникот на Анкара, Мансур Јавас, претходно овој месец рече ...

Турција ја погоди суша, Истанбул би можел за 45 дена да остане без вода

МКД - 13.01.2021

Поради слабите дождови и долгиот период на суша, на големите градови во Турција им се заканува недостиг од вода во следните месеци. Истанбул има вода за помалку од 45 дена. Градоначалникот на Анкара Менсур Јаваш кажа претходно месецов дека главниот ...

Инстанбул ќе остане без вода за 45 дена?

+инфо - 13.01.2021

Урбаниот развој е виновен за сушењето на браната во градот со 17 милиони жители и многу други метрополи во Турција, објави „Дејли меил“. Истанбул се подготвува да остане без вода за 45 дена, откако Турција ја зафати најсувиот период во претходната ...

ИСТАНБУЛ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ВОДА? Најголема суша во последните 15 години

Локално - 13.01.2021

Истанбул се подготвува да остане без вода околу 45 дена откако Турција падна во најсушиот период во претходната деценија. Урбаниот развој е виновен за сушењето на браната во градот со 17 милиони жители и многу други метрополи во Турција.

Турција ја погоди суша, Истанбул може да остане без вода за 45 дена

Вечер - 14.01.2021

Поради слаби дождови и долг период на суша, на големите градови во Турција им се заканува недостиг на вода во следните неколку месеци. Во Истанбул има вода за помалку од 45 дена. Градоначалникот на Анкара, Мансур Јавас, претходно овој месец рече ...

Турција ја погоди суша, Истанбул може да остане без вода за 45 дена

24Инфо - 14.01.2021

Поради слаби дождови и долг период на суша, на големите градови во Турција им се заканува недостиг на вода во следните неколку месеци. Во Истанбул има вода за помалку од 45 дена. Градоначалникот на Анкара, Мансур Јавас, претходно овој месец рече ...