TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првпат повеќето судии во австралискиот Врховен суд ќе бидат жени

Фокус - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...

Првпат повеќето судии во австралискиот Врховен суд ќе бидат жени

Опсервер - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...

Првпат повеќето судии во австралискиот Врховен суд ќе бидат жени

Република - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...

Првпат повеќето судии во австралискиот Врховен суд ќе бидат жени

MakPress - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...

ЗА ПРВПАТ ДОСЕГА: Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени

Денешен - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...

Првпат повеќето судии во австралискиот Врховен суд ќе бидат жени

24Инфо - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...

Првпат повеќето судии во австралискиот Врховен суд ќе бидат жени

Канал5 - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...

Првпат повеќето судии во австралискиот Врховен суд ќе бидат жени

Вечер Прес - 29.09.2022

Повеќето судии во Врховниот суд на Австралија ќе бидат жени за првпат во 121-годишната историја на институцијата, изјави јавниот обвинител Марк Драјфус. Судијката Џејн Џаго ќе го заземе слободното место во Врховниот суд, составен од седум членови, ...