TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нешто е луто во државата Данска

Оff.net - 13.06.2024

Дали нивото на зачинетост и лутина на некоја храна е нешто околу што треба да интервенира државата? Данска мисли дека да. Нејзината државна агенција за храна повлече од пазарот еден популарен вид инстант тестенини од Јужна Кореја со образложение ...

Данска повлече неколку продукти на корејски рамен затоа што се премногу лути

Слободен Печат - 12.06.2024

Данска повлече неколку зачинети производи од рамен нудли од јужнокорејската компанија Самјанг, тврдејќи дека нивото на капсаицинот во нив може да ги отруе потрошувачите. Се повлекуваат три лути вкусови од линијата за инстант рамен Самјанг: Булдак 3x ...

Јужнокорејски зачинети тестенини повлечени од пазарот во Данска – биле премногу лути

Независен - 12.06.2024

Од пазарот во Данска повлечени се три луто зачинети производи од јужнокорејската компанија „Самијанг“. Властите на оваа северноевропска земја тврдат дека нивото на состојката капсаицин во тестенините со луто пилешко „може да ги отруе потрошувачите“, ...

Јужнокорејски зачинети тестенини повлечени од пазарот во Данска - биле премногу лути

MakPress - 12.06.2024

Од пазарот во Данска повлечени се три луто зачинети производи од јужнокорејската компанија „Самијанг“. Властите на оваа северноевропска земја тврдат дека нивото на состојката капсаицин во тестенините со луто пилешко „може да ги отруе потрошувачите“, ...

Јужнокорејски зачинети тестенини повлечени од пазарот во Данска - биле премногу лути

Канал5 - 12.06.2024

Од пазарот во Данска повлечени се три луто зачинети производи од јужнокорејската компанија „Самијанг“. Властите на оваа северноевропска земја тврдат дека нивото на состојката капсаицин во тестенините со луто пилешко „може да ги отруе потрошувачите“, ...

Биле премногу лути: Јужнокорејски зачинети тестенини повлечени од пазарот во Данска

Република - 12.06.2024

Од пазарот во Данска повлечени се три луто зачинети производи од јужнокорејската компанија „Самијанг“. Данските власти ја донеле одлуката затоа што тврдат дека нивото на состојката капсаицин во тестенините со луто пилешко „може да ги отруе ...