TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пендаровски: Не згрешивме околу стратешките прашања, но застанавме на половина пат од слоганот „Нема правда, нема мир“

Глас на Америка - 02.04.2024

Застанавме на половина пат во нашиот слоган „Нема правда, нема мир“. Не може да го вратиме времето но мора да се обврземе на ветинг на политичари, судии и обвинители. Сите кои намерно држат предмети во фиоки или не може да докажат од каде им се ...

Пендаровски: Да се провери имотот на функционерите и нивните блиски не само во изминатите пет години, туку од 1990 ...

А1 On - 02.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

Пендаровски: Оние кои чуваат предмети во фиоки треба да бидат разрешени и да лежат во затвор

ТВ21 - 02.04.2024

Претседателот Стево Пендаровски, вечерва на конвенцијата во салата „Борис Трајковски“ во Скопје, одржа говор, и ја истакна благодарноста повторно да биде кандидиран за шеф на државата. Упати критики кон опозицијата за нивното владеење претходно, и ...

Го прифаќам предлогот на опозицијата за ветинг на политичарите, но да биде од 90-та до денес, вели Пендаровски

Локално - 02.04.2024

„Слушам дека и опозицијата најавува ветинг на политичарите. Бараат надлежните органи да испитале дали било кој од нас, несразмерно го зголемил имотот. Го поддржувам овој предлог и додавам уште еден параграф.

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Курир - 02.04.2024

Најави дека ако ја добие довербата и во следните години ќе продолжи да работи за плата, а не за проценти, ќе ги третира сите граѓани на еднаков начин, независно на кој народ му припаѓаат или за која партија гласаат, ќе соработува со младите и ќе ...

ПЕНДАРОВСКИ: Македонија е можна како просперитетна држава само ако ги одржува евроатланските интеграции и меѓуетничките ...

Денешен - 02.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Нетпрес - 02.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

ЗАСТАНАВМЕ НА ПОЛА ПАТ ОД „НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР“ Пендаровски вели дека не згрешиле за стратешките прашања

+инфо - 02.04.2024

Пред три години кога со сите сили кои ни се на располагање работевме на модификација на Францускиот предлог, имавме тешки расправии со Софија за зачувување на македонскиот јазик и идентитет.

Пендаровски: Не може да го вратиме времето, но нужно е да се обврземе за целосен ветинг на сите судии, обвинители и ...

ММС - 02.04.2024

„Немавме грешки за стратешките прашања, но за некои политики или кадровски одлуки имавме. Нашето најголемо потфрлање беше што застанавме на половина пат во реализација на клучниот слоган на Шарената револуција ‘Нема правда – нема мир’.

Пендаровски: Граѓани, вие сте пред дилемата како пред 10-20 години, но одберете заштита на државните интереси

МКД - 02.04.2024

Конвенција на претседателскиот кандидат на СДСМ Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи.

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Република - 02.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Либертас - 02.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Press24 - 02.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Вечер Прес - 02.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

Пендаровски: Не згрешивме околу стратешките прашања, но застанавме на половина пат од слоганот „Нема правда, нема мир“

Фокус - 02.04.2024

Ќе продолжам да работам за плата, а не за проценти и да ги третирам сите еднакво, да ги почитувам младите луѓе. Ќе продолжам да им помагам на понижените, ќе продолжам да ги критикувам криминалот и високата корупција на сите и на оние кои гласале за ...

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Рацин - 03.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...

Пендаровски: Го прифаќам предлогот на опозицијата за ветинг на политичарите, но да биде од 90та до денес

Centar - 03.04.2024

„Слушам дека и опозицијата најавува ветинг на политичарите. Бараат надлежните органи да испитале дали било кој од нас, несразмерно го зголемил имотот. Го поддржувам овој предлог и додавам уште еден параграф.

Пендаровски: Го прифаќам предлогот на опозицијата за ветинг на политичарите, но да биде од 90та до денес

Вести плус - 03.04.2024

„Слушам дека и опозицијата најавува ветинг на политичарите. Бараат надлежните органи да испитале дали било кој од нас, несразмерно го зголемил имотот. Го поддржувам овој предлог и додавам уште еден параграф.

По пет години на претседателската функција, Пендаровски ветува евроатлантски интеграции

MakPress - 03.04.2024

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети - евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано ...