TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во потрага по реткости

Н.Македонија - 14.11.2018

Специјално за „Нова Македонија“ од Солун: Стојан Синадинов Со доделувањето на наградите според вкусовите на жиријата и публиката, во неделата беше заокружено уште едно издание, 59-то по ред, на Интернационалниот филмски фестивал во Солун.

Источноевропските автори се вкалапуваат според мерките на Западот

Н.Македонија - 14.11.2018

Интервју: Иван Салатиќ, филмски режисер Разговарал: Стојан Синадинов Иван Салатиќ е од оние млади режисери што макотрпно стигнале до нивниот прв игран филм. Црногорскиот режисер е роден во Дубровник пред 36 години, детството и младоста ги минал во ...

Привлекување побројна публика и соработка во програмите – предизвици на филмските фестивали

А1 On - 13.11.2018

Во пресрет на новиот повик за поддршка на филмски фестивали од МЕДИА – потпрограма на „Креативна Европа“ на ЕУ (кој е во два рока – до 20 декември и до 7 мај), МЕДИА Деск МК, во рамки на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, организираше форум за ...

После 10 години постоење се укинува фестивалот МАРС

Убавина и Здравје - 13.11.2018

Според проект менаџерот на фестивалот Антонио Димитриевски, причините се најверојатно политички По десет години континуитет, годинава нема да се одржи радискиот фестивал МАРС, кој од 2008 година ги наградуваше најпопуларните домашни хитови.

Нема пари за МАРС: Се укинува радискиот фестивал

Женски магазин - 13.11.2018

По десет години континуитет, годинава нема да се одржи радискиот фестивал МАРС, кој од 2008 година ги наградуваше најпопуларните домашни хитови. Според проект менаџерот на фестивалот Антонио Димитриевски, причините се најверојатно политички.

Дали фестивалите во Македонија тонат и кој е виновник за тоа?!

Убавина и Здравје - 13.11.2018

Своевремено учеството на фестивал претставуваше престиж, не секој можеше да застане на сцена, имаше посебни критериуми и се правеше селекција Ако некогаш музичките фестивали беа ризница на хитови и евергрини, во последните неколку години статусот на ...

Филмскиот фестивал „Џифони“ патува во Струмица

CivilMedia - 13.11.2018

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“, по завршувањето во Скопје, продолжува со патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија. На 14 и 15 ноември во Струмица ќе се одржи „Џифони патува во Струмица“, на кој ќе присуствуваат околу 600 ...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Струмица на 14 и 15 ноември

Курир - 13.11.2018

По завршувањето на Филомскиот фестивал за млади Џифони Македонија во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија под наслов „Џифони патува“. На 14 и 15 ноември во Струмица ќе се одржи Фестивалот за млади „Џифони патува во ...

Форум на претставници од 12 филмски фестивали во Македонија

Курир - 13.11.2018

Во рамки на придружната програма на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, МЕДИА Деск МК во Младинскиот културен центар организира форум „Крупен план на филмските фестивали во Македонија“, на кој првпат на едно место ќе бидат собрани претставници ...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Струмица

Радио МОФ - 13.11.2018

По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади Џифони Македонија во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија под наслов „Џифони патува“. На 14 и 15 ноември во Струмица ќе се одржи Фестивалот за млади „Џифони патува во ...

Форум на претставници од 12 филмски фестивали во Македонија

Локално - 13.11.2018

Во рамки на придружната програма на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, МЕДИА Деск МК во Младинскиот културен центар организира форум „Крупен план на филмските фестивали во Македонија“, на кој првпат на едно место ќе бидат собрани претставници ...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ два дена во Струмица

Сител - 13.11.2018

По завршувањето на Филомскиот фестивал за млади Џифони Македонија во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија под наслов „Џифони патува“. На 14 и 15 ноември во Струмица ќе се одржи Фестивалот за млади „Џифони патува во ...

За првпат на едно место ќе бидат собрани претставници на 12 македонски филмски фестивали

MTM - 13.11.2018

Во рамки на придружната програма на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, МЕДИА Деск МК во Младинскиот културен центар организира форум „Крупен план на филмските фестивали во Македонија“, на кој првпат на едно место ќе бидат собрани претставници ...

Филмскиот фестивал „Џифони“ продолжува во Струмица

MTM - 13.11.2018

По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија насловен „Џифони патува“. На 14 и 15 ноември ќе патува во Струмица, каде што околу 600 ученици ќе гледаат ...

Форум на претставници од 12 филмски фестивали во Македонија

А1 On - 13.11.2018

Во рамки на придружната програма на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, МЕДИА Деск МК во Младинскиот културен центар организира форум „Крупен план на филмските фестивали во Македонија“, на кој првпат на едно место ќе бидат собрани претставници ...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Струмица

Вечер - 13.11.2018

По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија насловен „Џифони патува“. На 14 и 15 ноември ќе патува во Струмица, каде што околу 600 ученици ќе гледаат ...

На „Синедејс“ првпат ќе се одржи Форум на претставници од 12 филмски фестивали во Македонија

Република - 13.11.2018

Во рамки на придружната програма на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, МЕДИА Деск МК во Младинскиот културен центар организира форум „Крупен план на филмските фестивали во Македонија“, на кој првпат на едно место ќе бидат собрани претставници ...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ два дена во Струмица

А1 On - 13.11.2018

По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија насловен „Џифони патува“. На 14 и 15 ноември ќе патува во Струмица, каде што околу 600 ученици ќе гледаат ...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Струмица на 14 и 15 ноември

Алфа - 13.11.2018

По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади Џифони Македонија во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија под наслов „Џифони патува“. На 14 и 15 ноември во Струмица ќе се одржи Фестивалот за млади „Џифони патува во ...