TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна изградба на нова градинка со капацитет за 120 деца

Алфа - 21.07.2015

Во населба Радишани на површина од 500 квадратни метри почна изградба на нова градинка до постојаната која изминативе години е претесна, го надминува капацитетот од 180 деца, а уште стотина остануваат незгрижени.

Поставен камен-темелник на нова градинка во Радишани

Сител - 21.07.2015

Радишани ќе добие уште една градинка. Новиот објект се гради до старата градинка на површина од 500 метри квадратни и треба да биде готов за 6 месеци. Ќе има капацитет за 120 деца. -Градинката ќе има пет занимални со капацитет на згрижување 120 ...

Почна изградбата на новиот објект на градинката „Ташко Kараџа“

Дневник - 21.07.2015

Градоначалникот на Општина Бутел, Петре Латиновски, и министерот за труд Диме Спасов, вчера го поставија камен-темелникот на новата градинка во населбата Радишани. Објектот се гради во дворот на постојната градинка ,,Ташко Kараџа“, која е од 1984 ...

Во Радишани ќе се гради нова градинка со капацитет за 120 деца

Курир - 21.07.2015

Во дворот на градинката „11 Октомври“ во населба Радишани денеска беше поставен камен темелник на нова градинка. Новата градинка ќе биде со капацитет од 120 деца и ќе се простира на површина од околу 500 метри квадратни.

Нова градинка во населбата Радишани

МРТ - 21.07.2015

Приоритет на Министерството за труд и социјална политика, според министерот Диме Спасов, и понатаму ќе биде отворање на нови детски градинки во сите општини на Македонија... Ќе се градат четири нови градинки во Скопје.

Ќе се гради нова градинка во Радишани

Курир - 21.07.2015

Во општината Бутел денеска ќе биде поставен камен темелник за нова градинка во населбата Радишани. Новата градинка треба да се изгради во дворот на старата градинка во оваа населба. Вкупната површина на новата градинка ќе изнесува околу 500 метри ...

Најмалите од Радишани ќе уживаат во нова градинка

Вечер Прес - 21.07.2015

Објектот треба да се изгради за шест месеци на над 450 метри квадратни. Градинката ќе има пет занимални со капацитет на згрижување 120 деца, истакна Спасов и додаде дека објектот ќе се гради со средства на општината, додека пак Министерството ќе ја ...

Радишани ќе добие нова детска градинка

Република - 21.07.2015

Во дворот на градинката „11 Октомври“ во населба Радишани денеска беше поставен камен темелник на нова градинка. Новата градинка ќе биде со капацитет од 120 деца и ќе се простира на површина од околу 500 метри квадратни.

Ново катче за најмалите - ќе се гради градинка во Радишани

Press24 - 21.07.2015

Во општината Бутел денеска ќе биде поставен камен темелник за нова градинка во населбата Радишани. Новата градинка треба да се изгради во дворот на старата градинка во оваа населба. Вкупната површина на новата градинка ќе изнесува околу 500 метри ...

ФОТО: Радишани ќе добие нова градинка

Денешен - 21.07.2015

Камен темелник за нова градинка во населбата Радишани денеска поставија министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Бутел Петре Латиновски. Објектот ќе се гради во дворот на старата градинка „Ташко Караџа“ на ...

Во Радишани ќе се гради нова градинка со капацитет за 120 деца, еве како ќе изгледа

Скопје инфо - 21.07.2015

Во дворот на градинката „11 Октомври“ во населба Радишани денеска беше поставен камен темелник на нова градинка. Новата градинка ќе биде со капацитет од 120 деца и ќе се простира на површина од околу 500 метри квадратни.

Ќе се гради нова градинка во Радишани

Скопје инфо - 21.07.2015

Во општината Бутел денеска ќе биде поставен камен темелник за нова градинка во населбата Радишани. Новата градинка треба да се изгради во дворот на старата градинка во оваа населба. Вкупната површина на новата градинка ќе изнесува околу 500 метри ...

ФОТО: Поставен камен-темелник на нова градинка во Радишани

Нетпрес - 21.07.2015

Во дворот на старата градинка „Ташко Караџа“ на вториот влез во населбата Радишани на улицата „Амди Демир“ ќе се гради нова градинка . Денес беше поставен камен –темелникот на новиот објект, од страна на министерот за труд и социјална политика Диме ...

Поставен камен-темелник на нова градинка во Радишани

Точка - 21.07.2015

Во дворот на старата градинка "Ташко Караџа" на вториот влез во населбата Радишани на улицата "Амди Демир" ќе се гради нова градинка. Денес беше поставен камен –темелникот на новиот објект, од страна на министерот за труд и социјална политика Диме ...

Во Радишани ќе се гради нова градинка со капацитет за 120 деца

Press24 - 21.07.2015

Во дворот на градинката „11 Октомври“ во населба Радишани денеска беше поставен камен темелник на нова градинка. Новата градинка ќе биде со капацитет од 120 деца и ќе се простира на површина од околу 500 метри квадратни.

Нова градинка во населбата Радишани

МКД - 21.07.2015

Камен темелник за нова градинка во населбата Радишани денеска поставија министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Бутел Петре Латиновски. Објектот ќе се гради во дворот на старата градинка „Ташко Караџа“ на ...