TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Миленко Неделковски може да одговара за ново кривично дело

Канал5 - 12.06.2019

На водителот Миленко Неделковски на кого веќе му се суди за говор на омраза, му се заканува уште едно кривично дело. Од судот информираат дека за време на судењето, одбраната побарала да се снима сведочењето на Неделковски со камера.

Миленко на фејсбук објавил видео од судење, Кривичен бара да одговара

Алсат-М - 12.06.2019

Кривичниот суд бара Обвинителството кривично да го гони новинарот Миленко Неделковски за објавување службена тајна – дело за кое е предвиден затвор од три месеци до пет години. Судот испратил известување до ОЈО дека Неделковски на својата фејсбук ...

Миленко објавил снимка од судење, Кривичен бара од обвинителството кривично да го гони

Фокус - 12.06.2019

Кривичниот суд бара од обвинителството кривично да го гони Миленко Неделковски, бидејќи на фејсбук објавил снимка од судско рочиште, на кое му се суди за ширење на говор на омраза. Потоа снимката, која е тајна, и само за судска употреба, ја објавиле ...

Кривичен бара ОЈО да го гони Миленко Неделковски за оддавање службена тајна

Нова ТВ - 12.06.2019

Кривичниот суд го извести Основното јавно Обвинителство дека обвинетиот Миленко Неделковски сторил кривично дело оддавање службена тајна. Против Неделковски се води судски спор за говор на омраза.

Кривичен бара од ОЈО да утврди одговoрност за објавување снимка од рочиште

1tv - 12.06.2019

Кривичниот суд достави службена белешка од Обвинителството во која бара да се утврди одговорноста за објавувањето на снимката од рочиштето на обвинетиот М.Н. за говор на омраза во статусот за Грција што се одржа на 8 мај во Судот.

Кривичен бара Обвинителството да го гони Миленко Неделковски за издавање тајна

+инфо - 12.06.2019

Кривичниот суд во Скопје до Обвинителството поднело предлог да се испита кривична одговорност на Миленко Неделковски за издавање службена тајна. Не станува збор за поднесена кривична пријава, бидејќи истата, како што брифираат од судот, треба да ја ...

Миленко Неделковски можно е да одговара за уште едно кривично дело

Фактор - 12.06.2019

На водителот Миленко Неделковски му се заканува уште едно кривично дело, иако веќе му се суди за говор на омраза. Од судот информираат дека за време на судењето, одбраната побарала да се снима сведочењето на Неделковски со камера.

Кривичен бара од ОЈО да го гони Миленко за објавување снимка од рочиште

24Инфо - 12.06.2019

Кривичниот суд достави службена белешка од Обвинителството во која бара да се утврди одговорноста за објавувањето на снимката од рочиштето на обвинетиот Миленко Неделковски за говор на омраза во статусот за Грција што се одржа на 8 мај во Судот.

Кривичен бара од ОЈО да утврди одговoрност за објавување снимка од рочиште

Локално - 12.06.2019

Кривичниот суд достави службена белешка од Обвинителството во која бара да се утврди одговорноста за објавувањето на снимката од рочиштето на обвинетиот М.Н. за говор на омраза во статусот за Грција што се одржа на 8 мај во Судот.

Kривичен бара од ОЈО да утврди одговoрност за објавување снимка од рочиште

Бриф - 12.06.2019

Кривичниот суд достави службена белешка од Обвинителството во која бара да се утврди одговорноста за објавувањето на снимката од рочиштето на обвинетиот М.Н. за говор на омраза во статусот за Грција што се одржа на 8 мај во Судот.

Кривичен бара од ОЈО да утврди одговoрност за објавување снимка од рочиште

Опсервер - 12.06.2019

Кривичниот суд достави службена белешка од Обвинителството во која бара да се утврди одговорноста за објавувањето на снимката од рочиштето на обвинетиот М.Н. за говор на омраза во статусот за Грција што се одржа на 8 мај во Судот.

Кривичниот суд бара Миленко Неделковски да биде гонет за објавување на снимка од рочиште

MakPress - 12.06.2019

Кривичниот суд достави службена белешка од Обвинителството во која бара да се утврди одговорноста за објавувањето на снимката од рочиштето на обвинетиот М.Н. за говор на омраза во статусот за Грција што се одржа на 8 мај во Судот.