TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гугл создаде ВИ алатка која од текст прави музика

Радио МОФ - 29.01.2023

Истражувачите на Гугл креираа алатка со вештачка интелигенција (ВИ) која текстуалните парчиња ги претвора во музика. Алатката може да трансформира и свиркање или мелодија во други инструменти.

Google има вештачка интелигенција која прави музика, но нема да може да ја користиме

IT.mk - 28.01.2023

MusicLM е нова вештачка интелигенција од Google која може да компонира музика од внесен текст. Како и останатата вештачка интелигенција корисникот внесува текст како опис, а MusicLM компонира врз база на овој опис.