Состојки: 5 круши со средна големина 250 гр шеќер 1 лажица ѓумбир во прав 1 лажица сок од лимон Подготовка: Измијте ги крушите, пресечете ги на половина и исчистете ја нивната внатрешност.
Чоколадните торти се неизбежен дел од нашето секојдневие. Тие се десерт кој го имаме дома речиси секој ден. Но секогаш правам некои модификации на рецетот, малку да смениме хехе За оваа преубава и лесна чоколадна торта, најпрво ја подготвуваме ...
1. Се става во чаша млако млеко коцка квасец, лажица шеќер, лажица брашно и се остава да надојде. Во остатокот на млако млеко се става преостанатиот шеќер да се растопи. 2. Во подлабок сад се става брашното и се додава надојдениот квасец и млекото ...
Можете да користите и готови палачинки, одлична идеја за појадок или вечера. 500 г брашно 3 јајца 200 мл газирана вода 600 мл млеко 1 лажичка сол масло 400 г урда 3 јајца 1 чаша јогурт сол кисела павлака за премачкување Брашното измешајте го ...
Многу вкусен колач, сите ќе ви бараат рецепт. 1,5 кг јаболка 100 г суво грозје 19 лажици шеќер 2 лажички цимет 50 г путер 5 јајца 100 мл млеко 100 мл масло 8 лажици брашно 1 прашок за печиво 200 мл вода 2 шлаг пени ореви Јаболката убаво измијте ги, ...
Колачот е толку сочен што се топи во уста, има многу убав вкус, пробајте го. 1 кг јаболка 200 г шеќер 2 пудинг од ванила 600 мл вода 1 лажичка цимет 700 г бисквити 1 шлаг пена + 100 мл вода 2 лажици шеќер 1 чоколадо Јаболката убаво измијте ги, ...
Перфектен сооднос на состојките, лесна и едноставна подготовка – ќе уживате во секој залак! 8 јаболка 160 г овесни снегулки 150 г шеќер 3 лажици сок од лимон 1 лажичка цимет 210 г брашно 200-250 г маргарин Јаболката убави измијте ги, излупете ги и ...
Питата е многу вкусна и едноставна за приготвување, а можете да ја правите по посна или мрсна варијанта, во зависност од тоа дали ќе користите путер или маргарин. 2 чаши брашно 2 чаши пченичен гриз 2 чаши шеќер 1 прашок за печиво 1 ванилин шеќер ...
Едноставна подготовка, речиси идентична на колачот со јаболка и гриз. 120 г кокос 120 г брашно 120 г шеќер 1 лажичка прашок за печиво 4 поголеми јаболка, околу 700 г 3 лажици масло Во еден сад ставете 120 г кокос, 120 г шеќер, 120 г брашно и 1 ...
Подгответе вкусна летна пита по оригинален рецепт. Состојки: 1 чаша оштро брашно 1 чаша шеќер 1 чаша гриз 1 кесичка прашок за печиво 1 кесичка ванилин шеќер 1 кг јаболка цимет 200 гр путер Начин на подготовка: Мерата на чаша во овој рецепт е онаа од ...
Ова е толку едноставен и брз колач, а мек и многу вкусен. 1 шолја гриз 1 шолја брашно 1 шолја масло 1 шолја шеќер ½ шолја млеко 1 јајце 1 прашок за печиво 1 ванилин шеќер ½ цимет 2 рендани јаболка 4 лажици шеќер 4 лажици млеко 4 лажици масло 100 г ...
Ова е најмекиот колач со јаболка и бисквити кој ќе го направите за многу кратко време, а ќе уживате во секој негов залак. 600 г бисквити (јас користев какао петит бисквити) 1 кг јаболка 2 пудинг од ванила 600 мл млеко 250 г шеќер 250 мл слатка ...
Ако сте обожавател на чизкејк, но веќе ви здодеаја сите варијанти што досега сте ги испробале, овој петок ви предлагаме нов рецепт за кој знаеме дека ќе ни бидете благодарни. Можеби кога ќе помислите на комбинацијата на Нутела и сирење нема да ...
1. Бисквитите искршете ги некои на поголеми некои на помали парчиња. Желе бонбоните исецкајте ги на ситни коцки и додадете ги кај бисквитите. 2. Во сад на оган ја ставаме водата со шеќерот додека проврие.
1. Во длабок сад ставете го брашното, шеќерот, солта и пецивото. Промешајте. 2. Во друг сад изматете го јајцето но не премногу. Додајте ги млекото и зејтинот. Промешајте. 3. Претурете ја смесата со течни состојки во садот со суви состојки.
Фото и рецеот: Иванка Цизмиќ Овој колач уште се нарекува Леден брег, многу стар рецепт и одамна го немав направено. Пред некој ден се сетив на него и еве го, навистина е вкусен и брзо се приготвува, па ако ви се допаѓа, пробајте, нема да згрешите.
Потребни состојки: 200 г бисквити, 200 г ореви За крем: 650 мл млеко, 40 г какао, 80 г густин, 50 г маргарин, 200 г темно чоколадо Глазура: 200 г темно или бело чоколадо. Начин на подготовка: Бисквитите исечете ги на помали парчиња или скршете ги со ...