TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангажиран персонал за одделот за хематологија на Детската клиника

Сител - 14.02.2018

По затворањето на хематолошкиот оддел на Детската клиника работен ангажман на одредено време добија 20 медицински сестри. Тие и претходно работеле на Клиниката со договор на дело и истиот им завршил.

Околу 1300 медицински сестри чекаат вработување

Алсат-М - 14.02.2018

Повеќе клиники се во опасност од затворање поради недостиг на медицински сестри. Податоците од Агенцијата за вработување покажуваат дека бројот на медицински сестри кои чекаат да се вработат е околу 1300.

Грипот го зема данокот, дечињата на удар, болниците преполни со пациенти

Алфа - 14.02.2018

Грипот го зема данокот, дечињата на удар. Амбулантите и клиниките преполни. Пациентите се жалат дека тешко дишат, имаат висока температура. Околу 120 деца се хоспитализирани само на Клиниката за детски болести, а околу 20 има во дневната болница вел ...

Недостига кадар на детската клиника

МРТ - 14.02.2018

Кадарот во оваа установа е значително намален, вели директорката Ставриќ. Објаснува дека персоналот е возрасен, сестрите имаат хронични заболувања, па често земаат боледување, оптоварени се со дежурства.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

А1 On - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

Клиниката за детски болести доби апарат за полесно ноѓање вени кај мали деца

МРТ - 14.02.2018

Лекарите велат, со овој апарат ќе се избегне траумата за детето, но за родителите. Чини 260 илјади денари. Освен опрема, во оваа Клиника недостасува и медицински персонал, додава директората на клиниката, д-р Ставриќ.

Клиниката за детски болести доби апарат за лесно наоѓање вени кај деца

+инфо - 14.02.2018

Апаратот ќе се користи во лабораториската амбуланта каде се зема крв за биохемиски испитувања кои се прават кај нашите пациенти, рече Ставриќ. Центарот за дијализа Диамед Македонија, денес, на Универзитетската Клиника за Детски Болести донираше Vein ...

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

Канал5 - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Канал5 - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

Детската Клиника добива апарат за полесно наоѓање вени на дечињата

Press24 - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри

ТВ21 - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Според директорката на Детската линика се очекува вработување на уште 20 сестри.

На Детската Клиника ќе се вработат уште 20 медицински сестри

Press24 - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Слободен Печат - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

Илјада медицински сестри бараат вработување додека клиниките молат за кадар

Скопје инфо - 13.02.2018

Медицински сестри седат дома, а здравствени установи имаат сериозен проблем поради недостиг на средно медицински персонал. Некои директори беа принудени дури времено да затвораат и болнички оддели.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Сител - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

Телма - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца ...

Н.Македонија - 14.02.2018

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Скопје инфо - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри

Либертас - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Сител - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

А1 On - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро вработување за уште толку

Скопје инфо - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

А1 On - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца...

Н.Македонија - 14.02.2018

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку...

Н.Македонија - 14.02.2018

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите.

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Локално - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Локално - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

Нова ТВ - 14.02.2018

Министерството за финансии дало дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри на Клиниката за детски болести и тие веќе почнале со работа. Ова денеска го соопшти директорката на Клиниката за детски болести, д-р Катарина Ставриќ, ...

Детската клиника доби апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Либертас - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца денеска беше дониран на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

Детската клиника ќе добие апарат за полесно наоѓање вени кај мали деца

Либертас - 14.02.2018

Апарат „Vein Finder“ за полесно наоѓање вени кај мали деца ќе биде дониран денеска на Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација на Центарот за дијализа Диамед Македонија.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри

CivilMedia - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

Сител - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

На Детската клиника вработени 20 медицински сестри, наскоро уште толку

Скопје24 - 14.02.2018

Добиена е дозвола за вработување со договор на дело за 20 медицински сестри и тие почнаа со работа. Тие претходно беа инволвирани по одделите. Очекуваме одобрување за вработување на дополнителни 20 сестри.

Недостиг на кадар на детската клиника

Фактор - 14.02.2018

На 20 медицински сестри на детската клиника им се продолжени договорите за работа. Тие и претходно работеле на одделите, а до крајот на неделава се очекува одобрение за ангажирање на уште 20.