TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дигитална Tрансформација #2 – Од каде да почнете?

IT.mk - 06.10.2017

Многу извршни директори велат дека се фокусирани на дигитализација на своите бизниси. Дали имаат пропуштено некои од чекорите? Во претходниот текст зборувавме за тоа колку е важна дигиталната трансформација на компаниите.

Иван Дургутовски за дизајнот на списанијата во ерата на дигитализацијата

Вечер - 06.10.2017

Студентот Иван Дургутовски од Факултетот за арт и дизајн при ЕУРМ во својот магистерски труд со наслов: „Дизајнот на списанијата во новата ера на дигиталните медиуми: идентитет, комуникација, перцепција" прави паралела на дизајнот на развојниот ...

Светот останува дигитално поделен

Глас на Америка - 05.10.2017

Речиси половина од светската популација нема пристап до интернет Најнов извештај може да ве изненади кои држави се развиваат, а кои заостануваат во дигиталната сфера. Истражувачите од Флетчер школата за меѓународни односи на Универзитетот Тафтс од ...