TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Збор-два за вистината и за лагата во македонскиот јазик

Опсервер - 03.03.2021

Човечкиот род од најстари времиња, од појавата на првите филозофи до денес е во потрага по вистината! Многу филозофски расправи се темелат токму на тоа да се покаже што е вистина, како за светот што нè опкружува така и за нашите мисли и за јазикот ...

Збор-два за вистината и за лагата во македонскиот јазик

Либертас - 03.03.2021

Човечкиот род од најстари времиња, од појавата на првите филозофи до денес е во потрага по вистината! Многу филозофски расправи се темелат токму на тоа да се покаже што е вистина, како за светот што нè опкружува така и за нашите мисли и за јазикот ...