TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Еко Герила со барање до владата: Да се одземат надлежностите на Теута Арифи

ТВ21 - 19.07.2019

Еко Герила бара од премиерот да се одземат надлежностите на градоначалничката на Тетово Теута Арифи. Тие обвинуваат дека гардот Тетово е претворен во урбан хаос, каде владее сообраќаен метеж, има недостиг на јавна хигиена, отпад има на секој чекор ...

„Еко Герила“ бара од Заев да и ги одземе ингеренциите на Теута Арифи

Телма - 19.07.2019

Оваа видео снимка покажува како дел од зелените јавни површини се узурпираат и пренаменуваат во јавни паркинзи наменети за станарите на новоизградените згради. Зеленилото и понатаму се узурпира и оградува како место за приод на градежна механизација ...

„Екогерила“ бара Заев да ѝ ги одземе ингеренциите на Теута Арифи

Сакам да кажам - 19.07.2019

Узурпација на зелените површини, сообраќаен хаос, немање доволно паркинг места, диви депонии, недостаток од вода за пиење во одделни населби, град без јавен превоз, загаден воздух, загадена почва, ова е само дел од забелешките кои еколошкото движење ...

„Еко-герила“ побара одземање ингеренции на Општина Тетово

Сител - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ денеска на прес-конференција побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на Општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми, пред се од аспект на животната средина.

Еко Герила бара од Заев да и ги одземе ингеренциите на Арифи за Тетово

Нова ТВ - 19.07.2019

Активистите за заштита на животната средина Еко Герила бараат од премиерот Зоран Заев да и ги одземе ингеренциите на градоначалничката на Тетово теута АРифи поради хаосот што постои во градот.

Еко-герила бара Владата да ги одземе ингеренциите на општина Тетово

Р.С.Европа - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ денеска побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми. „Градоначалничката Теута Арифи во вториот мандат не успеа да одговори на ...

Од Еко Герила бара премиерот Зоран Заев да и’ ги одземе ингеренциите на градоначалничката на Тетово Теута Арифи

ММС - 19.07.2019

Од Еко Герила бараат премиерот Зоран Заев да и ги одземе ингеренциите на градоначалничката на Тетово Теута Арифи, која како што велат раководи со општината како куќа без домаќин. Од Еко Герила реагираат дека општината не презема никакви мерки против ...

„Екогерила“ до Заев: Во Тетово владее хаос и урбана пропаст, некој мора да понесе одговорност

Макфакс - 19.07.2019

Тетово е град претворен во урбана пропаст, каде што преовладува сообраќаен хаос, недостиг на јавна чистота, депонии за отпад во повеќето делови од градот, недостиг на вода за пиење во многу населби, недостиг на јавен превоз, недостиг на паркинг или ...

Еко Герила бара од Заев да се одземат ингеренциите на Теута Арифи

CivilMedia - 19.07.2019

Граѓанската организација Еко Герила денеска алармираше дека секој ден во Тетово се узурпираат јавните зелени површини, а локалните власти не реагираат. Напротив, според активистот Арианит Џафери, градоначалничката Теута Арифи не ги исполни ниту ...

„Еко-герила“ побара одземање ингеренции на Општина Тетово

Либертас - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ денеска на прес-конференција побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на Општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми, пред се од аспект на животната средина.

Еко-герила бара Владата да ги одземе ингеренциите на општина Тетово

Фокус - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ денеска побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми. -Градоначалничката Теута Арифи во вториот мандат не успеа да одговори на ...

„Еко герила“ до Заев: Во Тетово владее хаос и урбана пропаст, некој мора да понесе одговорност

24Инфо - 19.07.2019

Tетово е град претворен во урбана пропаст, каде што преовладува сообраќаен хаос, недостаток на јавна чистота, депонии за отпад во повеќето делови од градот, недостаток на вода за пиење во многу населби, недостаток на јавен превоз, недостаток на ...

„Еко-герила“ бара да и се одземат ингеренциите на градоначалничката Теута Арифи

+инфо - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ денеска на прес-конференција побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на Општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми, пред се од аспект на животната средина.

Еко-герила бара владата да ги одземе ингеренциите на општина Тетово

24 Вести - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ од тетово денеска побара владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми. Според нив градоначалничката Теута Арифи во вториот мандат не ...

„Еко герила“ до Заев: Во Тетово владее хаос и урбана пропаст, некој мора да понесе одговорност

Точка - 19.07.2019

Тетово е град претворен во урбана пропаст, каде што преовладува сообраќаен хаос, недостаток на јавна чистота, депонии за отпад во повеќето делови од градот, недостаток на вода за пиење во многу населби, недостаток на јавен превоз, недостаток на ...

„Еко-герила” побара одземање ингеренции на Општина Тетово

ММС - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила” денеска на прес-конференција побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на Општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми, пред се од аспект на животната средина.

„Екогерила“ бара од Заев да ги одземе ингеренциите на Општина Тетово

Скопје1 - 19.07.2019

Тетово е град претворен во урбана пропаст, каде што преовладува сообраќаен хаос, недостиг на јавна чистота, депонии за отпад во повеќето делови од градот, недостиг на вода за пиење во многу населби, недостиг на јавен превоз, недостиг на паркинг или ...

„Еко Герила“ ја повика Владата да и ги одземе ингеренциите на Теута Арифи

Слободен Печат - 19.07.2019

Пред новинарите го објавија видеото за да визуелизираат како се намалуваат зелените површини поради градење нови згради. На денешната прес конференција, невладината организација за заштита на животната средина, „Еко Герила“, ја повика Владата да и ...

„Еко Герила“ бара од Заев да и ги одземе ингеренциите на Теута Арифи

Радио МОФ - 19.07.2019

Градот Тетово е претворен во урбана пропаст, каде што преовладува сообраќајниот хаос, недостаток на јавна чистота, депонии за отпад воповеќето делови од градот, недостаток на вода за пиење во многу населби, недостаток на јавен превоз, недостаток на ...

„Еко-герила“ побара одземање ингеренции на oпштина Тетово

Вечер - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ денеска на прес-конференција побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на Општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми, пред се од аспект на животната средина.

„Еко-герила“ бара од Заев да и ги одземе ингеренции на Теута Арифи

MakPress - 19.07.2019

Невладината организација „Еко-герила“ денеска на прес-конференција побара Владата и премиерот Зоран Заев да и ги одземат ингеренциите на Општина Тетово поради големиот број нерешени проблеми, пред се од аспект на животната средина.