TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уставниот суд привремено го укина мораториумот во Центар, еколозите бараат антикорупционерите да ги проверат уставните ...

МКД - 20.03.2019

Временото укинување на мораториумот значи дека сега општина Центар мора да издава градежни дозволи за градба врз основа на постоечките планови. Уставните судии денеска решија дека допрва ќе одлучуваат дали одлуката на општина Центар за мораториум на ...

Белчева: Тие победија

Призма - 20.03.2019

Ретко кој е поразочаран од одлуката на Уставниот суд привремено да го укине мораториумот за градење во Општина Центар од претседателката на општинскиот совет, Јана Белчева Андреевска. Во нејзината канцеларија сѐ уште стојат постерите „Стоп за ...

Уставен привремено го укина мораториумот за градба во Центар

Радио МОФ - 20.03.2019

Уставниот суд одлучи времено да го укине мораториумот за градба во Општина Центар, кој се однесува на 31 ДУП и ја опфаќа територијата на речиси цела општина. Уставен, на барање на Стопанската комора на Севернозападна Македонија и Градежната комора, ...

Укинат мораториумот во Општина Центар додека Уставен суд не одлучи дали е Уставен

Сакам да кажам - 20.03.2019

Времено е укинат мораториумот за градба во Oпштина Центар, додека Уставен суд не донесе одлука дали тој е законски донесен и во согласност со Уставот. Ова беше одлучено на денешната седница на Уставниот суд, каде точка на дневен ред беше ...

Уставен суд времено го укина мораториумот за градење во Центар

Вечер - 20.03.2019

Уставниот суд на денешната седница времено го укина мораториумот за градење во општина Центар. Согласно ова, општината ќе мора да издава градежни дозволи на инвеститорите врз основа на постоечките планови.

Ќе се гради во Центар, Уставен суд привремено го укина мораториумот

+инфо - 20.03.2019

Уставниот суд на денешната седница донел одлука привремено да се укине мораториумот на вкупно 31 ДУП во Општина Центар. Станува збор за речиси целата територија на општината. Со мнозинство гласови, судиите ја прифатиле иницијативата да ја ...

(ВИДЕО) 360˚ Планерска фирма, ангажирана од општина Центар, го црта ДУП-от за паркингот кај „Холидеј ин“ за цена од ...

Либертас - 19.03.2019

Планерски фирми, ангажирани од општини, цртаат Детални урбанистички планови за цена од еден денар, и тоа за најатрактивните и урбанистички најсложени делови од Скопје. -Не ви е сомнително тоа што некоја фирма се нафаќа за еден денар да изработува? ...

(ВИДЕО) Детални урбанистички планови за само еден денар?!

Алсат-М - 19.03.2019

Планерски фирми ангажирани од општини цртаат детални урбанистички планови за цена од еден денар и тоа за најатрактивните и урбанистички најсложени делови од Скопје. Прилог на тимот од емисијата „360 ...

Времено укинат мораториумот во Општина Центар

Порта 3 - 20.03.2019

Времено е укинат мораториумот за градба во Oпштина Центар, додека Уставен суд не донесе одлука дали тој е законски донесен и во согласност со Уставот. Ова беше одлучено на денешната седница на Уставниот суд, каде точка на дневен ред беше ...

Уставен суд времено го укина мораториумот за градење во Центар

1tv - 20.03.2019

Уставен суд на денешната седница времено го укина мораториумот за градење во општина Центар, што значи дека општината ќе мора да издава градежни дозволи на инвеститорите врз основа на постоечките планови.

Ќе се гради во Центар, Уставен суд привремено го укина мораториумот

Курир - 20.03.2019

Уставниот суд на денешната седница донел одлука привремено да се укине мораториумот на вкупно 31 ДУП во Општина Центар. Станува збор за речиси целата територија на општината, објави Плусинфо .

Уставен суд времено го укина мораториумот за градење во Центар

Либертас - 20.03.2019

Уставен суд на денешната седница времено го укина мораториумот за градење во општина Центар, што значи дека општината ќе мора да издава градежни дозволи на инвеститорите врз основа на постоечките планови.

Уставниот суд донесе одлука да се укине мораториумот во Центар

Република - 20.03.2019

Уставниот суд на денешната седница донел одлука привремено да се укине мораториумот на вкупно 31 ДУП во Општина Центар. Станува збор за речиси целата територија на општината. Со мнозинство гласови, судиите ја прифатиле иницијативата да ја ...

Уставниот суд привремено го укина мораториумот за градење во Центар

Нова ТВ - 20.03.2019

Уставниот суд на денешната седница донел одлука привремено да се укине мораториумот на вкупно 31 ДУП во Општина Центар. Станува збор за речиси целата територија на општината. Со мнозинство гласови, судиите ја прифатиле иницијативата да ја ...