TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Богоев: Ревизорскиот извештај покажа дека општина Карпош е во долгови „до гуша“

Либертас - 16.04.2018

Градоначалникот на општина Карпош Стефан Богоев во „Студио 1“ на 1ТВ информира за ревизорскиот извештај за финансиите во работењето на неговиот претходник. Општината е задолжена „до гуша“, за вкупно 18 милиони евра.

Јакимовски со реакција до Богоев: Само улиците кои што сум ги направил нема да можете да ги исфарбате (ВИДЕО)

Курир - 16.04.2018

Ненаменско трошење на пари од кредит во висина од 2,6 милиони евра и трансфери на средства до спортски клубови, здруженија на граѓани, поединци или правни лица за кои нема финансиски извештаи како биле трошени во времето на времето на владеењето на ...

Општина Карпош во долгови

24 Вести - 16.04.2018

Стевчо Јакимовски како поранешен градоначалник на Карпош ја оставил општината во долг од 18 милиони евра. Извештајот на Дражавниот завод за ревизија покажал, дека покрај главниот долг, кој потекнува уште од 2012 година, општината должи и големи суми ...

18 милиони евра долг оставен од поранешниот градоначалник Јакимовски во Општина Карпош

Телма - 16.04.2018

Недомаќинско работење и 18 милиони евра долг на општината Карпош, наталожен во изминатите 6 години, утврди ревизијата на финансиското работење. Извештајот на Државниот завод за ревизија утринава е доставен до Основното Јавно обвинителство како и до ...

Богоев: Стевче Јакимовски ненаменски трошел пари

Нова ТВ - 16.04.2018

Ненаменско трошење на пари од кредит во висина од 2,6 милиони евра и трансфери на средства до спортски клубови, здруженија на граѓани, поединци или правни лица за кои нема финансиски извештаи како биле трошени во времето на времето на владеењето на ...

Ревизијата утврдила ненаменско трошење на парите во општина Карпош

24 Вести - 16.04.2018

Ненаменски биле потрошени 2,6 милиони евра во општина Карпош од претходната власт на чело со екс градоначалникот Стевчо Јакимовски - рече актуелниот градоначалник Стефан Богоев презентирајќи го извештајот на Државниот завод за ревизија.

ДЗР констатирал неправилности во општина Карпош, извештајот испратен до ОЈО и финснсиска полиција

А1 On - 16.04.2018

Долг од 18 милиони евра акумулиран изминатите години, дополнителни долгови, ненаменско користење кредит од 2,6 милиони евра, почнување изградба на нова општинска зграда без соодветна документација и одлука на Совет, простории во кои е сместена ...

Богоев: Општината должи 18 милиони евра

Канал5 - 16.04.2018

18 милиони евра должи општината Карпош, информираше градоначалникот Стефан Богоев, презентирајќи ги наводите од ревизорскиот извештај за периодот од последните четири години. Богоев информираше и за пропусти при изградбата на новата општинска ...

Стевчо Јакимовски зел кредит за нови улици, а го потрошил за долгови

Независен - 16.04.2018

Ексградоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски во 2014 година подигнал наменски кредит од 2,6 милиони евра за нови инфраструктурни проекти, а парите ги потрошил за покривање долгови. На кошаркарскиот клуб „Карпош Соколи“ во 2016 година му исплатил ...

Богоев: Вкупниот долг на Карпош е повеќе од 18 милиони евра

Бизнис Вести - 16.04.2018

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев денеска пред јавноста го презентираше Конечниот извештај на Државниот завод за ревизија за материјално – финансиското работење на Општината, во текот на четири години наназад.

Ревизорскиот извештај за Карпош доставен до ОЈО и до управата за финансиска полиција

Стандард - 16.04.2018

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев денеска јавноста го презентираше Конечниот извештај на Државниот завод за ревизија за материјално – финансиското работење на Општината, во текот на четири години наназад.

Богоев: Јакимовски ненаменски трошел пари

Точка - 16.04.2018

Ненаменско трошење на пари од кредит во висина од 2,6 милиони евра и трансфери на средства до спортски клубови, здруженија на граѓани, поединци или правни лица за кои нема финансиски извештаи како биле трошени во времето на времето на владеењето на ...

Ревизијата утврдила ненаменско трошење на парите во општина Карпош

Локално - 16.04.2018

Ненаменски биле потрошени 2,6 милиони евра во општина Карпош од претходната власт на чело со екс градоначалникот Стевчо Јакимовски – рече актуелниот градоначалник Стефан Богоев презентирајќи го извештајот на Државниот завод за ревизија.

Стевчо Јакимовски подигнал кредит за проекти, но го потрошил за враќање на долгови, вели Богоев

Фокус - 16.04.2018

Долг од 18 милиони евра акумулиран изминатите години, дополнителни долгови, ненаменско користење кредит од 2,6 милиони евра, почнување изградба на нова општинска зграда без соодветна документација и одлука на Совет, простории во кои е сместена ...

Богоев го испрати ревизирскиот извештај за арчењето на Стевчо Јакимовски во Обвинителството

+инфо - 16.04.2018

Бараме одговорност, час поскоро! Секое кривично дело, секоја законска повреда имаат име и презиме - порача Богоев. Вкупниот долг на општината Карпош е 18 милиони евра или 1.105.000.000 денари, но, Државниот завод за ревизија посочува дека покрај ...

ДЗР констатирал неправилности во општина Карпош, извештајот испратен до ОЈО и финснсиска полиција

ТВ21 - 16.04.2018

Долг од 18 милиони евра акумулиран изминатите години, дополнителни долгови, ненаменско користење кредит од 2,6 милиони евра, почнување изградба на нова општинска зграда без соодветна документација и одлука на Совет, простории во кои е сместена ...

Ревизорите констатирале 18 милиони евра долг на општина Карпош, извештајот е испратен до обвинителство

МКД - 16.04.2018

Долг од 18 милиони евра акумулиран изминатите години, дополнителни долгови, ненаменско користење кредит од 2,6 милиони евра, почнување изградба на нова општинска зграда без соодветна документација и одлука на Совет, простории во кои е сместена ...

Стефчо Јакимовски остави огромен долг на општина Карпош

iPortal - 16.04.2018

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев денеска пред јавноста го презентираше Конечниот извештај на Државниот завод за ревизија за материјално – финансиското работење на Општината, во текот на изминатите четири години.

Богоев: Општина Карпош должи 18 милиони евра

Макфакс - 16.04.2018

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, денеска пред јавноста го презентираше извештајот на Државниот завод за ревизија за материјално – финансиското работење на Општината, во текот на изминатите четири години.

Извештајот за неправилностите во општина Карпош испратен до ОЈО и до финансиската полиција

Н.Македонија - 16.04.2018

Долг од 18 милиони евра акумулиран изминатите години, дополнителни долгови, ненаменско користење кредит од 2,6 милиони евра, почнување изградба на нова општинска зграда без соодветна документација и одлука на Совет, простории во кои е сместена ...

Богоев: Општина Карпош должи 18 милиони евра

Точка - 16.04.2018

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, денеска пред јавноста го презентираше извештајот на Државниот завод за ревизија за материјално-финансиското работење на Општината, во текот на изминатите четири години.

18 милиони евра долг оставен од поранешниот градоначалник Јакимовски во Општина Карпош

Бриф - 16.04.2018

Долг од 18 милиони евра акумулиран изминатите години, дополнителни долгови, ненаменско користење кредит од 2,6 милиони евра, почнување изградба на нова општинска зграда без соодветна документација и одлука на Совет, простории во кои е сместена ...