TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новиот MacOS Mojave 10.14 оперативен систем е достапен за преземање

А1 On - 25.09.2018

Епл го одржа своето ветување и официјално ја претстави финалната верзија на MacOS Mojave 10.14. Новата платформа нуди голем број подобрувања и сега е достапна за преземање од страна на корисниците.

Новиот MacOS Mojave 10.14 оперативен систем е достапен за преземање

MTM - 25.09.2018

Епл го одржа своето ветување и официјално ја претстави финалната верзија на MacOS Mojave 10.14. Новата платформа нуди голем број подобрувања и сега е достапна за преземање од страна на ...

Достапна финалната верзија од macOS Mojave за сите корисници

Smartportal - 25.09.2018

После повеќе месеци достапност во бета верзија, како за програмерите, така и за обичните корисници, верзијата 10.14 од macOS, која е наречена Mojave, е официјално достапна во нејзината финална верзија за сите корисници.

Што сè конечната верзија на iOS 12 им нуди на своите корисници

Точка - 25.09.2018

Конечната верзија на оперативниот систем на Apple - iOS 12 станала достапна на 17. септември, носејќи бројни исправки, нови функции и подобри перформанси. Иако изгледа идентично како и својот претходник, iOS 12 на корисниците им носи додатоци кои, ...

Што се им нуди конечната верзија iOS 12 на корисниците (видео)

Денар - 25.09.2018

Кончната верзија на оперативниот систем на „Apple“ – „iOS 12“ стана достапна на 17-ти септември, донесувајќи бројни поправки, нови функции и подобри перформанси. Иако изгледа идентично на својот претходник, „iOS 12“ на корисниците им носи пројни ...

Новиот macOS Mojave достапен за корисниците на Mac

USB - 25.09.2018

Најновиот десктоп оперативен систем на Apple, macOS 10.14 Mojave сега е достапен во својата финална јавна форма, а може да се преземе од Mac App Store. Како што беше случај и со претходните верзии на десктоп платформата, Mojave пристигнува како ...

Како ќе се контролира длабочината на фокусот на iOs 12?

Телефони.мк - 24.09.2018

Во новата помала бета верзија на iOs 12.1 се тестира нова опција за корисниците на поновите iPhone смартфони со дуо камера на која може да се манипулира со длабочината на фокусот и изложеноста на сцената во преден или заден план во самата апликација ...