TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амами во Битола од времето на Сулејман Величествениот

Во Центар - 19.11.2023

Амамите, познатите турски бањи се дел од културата на државите од Балканот, а градот Битола со десеттина амами со векови предничел промовирајќи ја класичната ориентална архитектура. Денешните сочувани три амами во Битола, Дебој-чифте амам кој датира ...

Амами во Битола од времето на Сулејман Величествениот

MakPress - 19.11.2023

Амамите, познатите турски бањи се дел од културата на државите од Балканот, а градот Битола со десеттина амами со векови предничел промовирајќи ја класичната ориентална архитектура. Денешните сочувани три амами во Битола, Дебој-чифте амам кој датира ...

Амами во Битола од времето на Сулејман Величествениот

Zoom - 20.11.2023

Амамите, познатите турски бањи се дел од културата на државите од Балканот, а градот Битола со десеттина амами со векови предничел промовирајќи ја класичната ориентална архитектура. Денешните сочувани три амами во Битола, Дебој-чифте амам кој датира ...