TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Топењето на алпските глечери го загрозува водоснабдувањето во Европа

Н.Македонија - 24.09.2022

Глечерите се поддршка на скијачките центри и привлекуваат планинари во лето, но исто така се од суштинско значење за снабдувањето со вода во Европа. Сега, заедниците што живеат на Алпите се загрижени за својата иднина.

Во швајцарски фрижидер: Леден ходник кој ве носи во светот на познатиот глечер Рона

Точка - 21.09.2022

Илјадници туристи доаѓаат овде за да ја видат уникатната планинска панорама околу глечерот, но и долгата ледена пештера со светкави сини ѕидови и таванот што протекува... Една од најпосебните швајцарско-алпски атракции е секако глечерот Рона на ...