TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Голем скок на бројот на убиени новинари во 2023 година

Р.С.Европа - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ) соопшти дека 94 новинари и медиумски работници, вклучително и девет жени, биле убиени во 2023 година, што е скок од 67 отсто во однос на истиот период претходната година.

Меѓународна федерација на новинари: 94 новинари загинаа оваа година, од кои повеќето во Газа

CivilMedia - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на правата на новинарите, објави дека од почетокот на годината се убиени 94 медиумски работници, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, додека речиси 400 ...

ИФЈ: Годинава нагло скокна бројот на убиени новинари

Радио МОФ - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ) соопшти дека 94 новинари и медиумски работници, вклучително и девет жени, биле убиени во 2023 година, што е скок од 67 отсто во однос на истиот период претходната година, пренесува Радио Слободна Европа .

ИФЈ: Од почетокот на годинава се убиени 94 новинари, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, а околу 400 се ...

Денешен - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на правата на новинарите, објави дека од почетокот на годината се убиени 94 медиумски работници, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, додека речиси 400 ...

Меѓународна федерација на новинари: 94 новинари загинаа оваа година, од кои повеќето во Газа

Нова ТВ - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на правата на новинарите, објави дека од почетокот на годината се убиени 94 медиумски работници, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, додека речиси 400 ...

Меѓународна федерација на новинари: 94 новинари загинаа годинава, повеќето во Газа

Слободен Печат - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на правата на новинарите, објави дека од почетокот на годината се убиени 94 медиумски работници, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, додека речиси 400 ...

Меѓународна федерација на новинари: 94 новинари загинаа оваа година, од кои повеќето во Газа

Канал5 - 08.12.2023

„Војната Израел-Хамас е посмртоносна за новинарите од кој било друг поединечен конфликт откако ИФЈ почна да води евиденција во 1990 година“, наведува групата. Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на ...

Меѓународна федерација на новинари: 94 новинари загинаа оваа година, од кои повеќето во Газа

Frontline - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на правата на новинарите, објави дека од почетокот на годината се убиени 94 медиумски работници, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, додека речиси 400 ...

Меѓународна федерација на новинари: 94 новинари загинаа оваа година, од кои повеќето во Газа

Рацин - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на правата на новинарите, објави дека од почетокот на годината се убиени 94 медиумски работници, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, додека речиси 400 ...

IFJ: Годинава се убиени 94 новинари и медиумски работници, за 67 отсто повеќе од лани

Нетпрес - 08.12.2023

Меѓународната федерација на новинари (IFJ) соопшти дека 94 новинари и медиумски работници, вклучително и девет жени, биле убиени во 2023 година, што е скок од 67 отсто во споредба со истиот период претходната година.

Меѓународна федерација на новинари: 94 новинари загинаа оваа година, од кои повеќето во Газа

MakPress - 08.12.2023

- Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), водечка светска организација за одбрана на правата на новинарите, објави дека од почетокот на годината се убиени 94 медиумски работници, повеќето од нив во конфликтот меѓу Израел и Хамас, додека речиси ...