TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мерките исти за сите, а сите фирми не се исти

Слободен Печат - 09.04.2020

И во ова време на невреме едни работат одлично, други работат со намелн промет, но, некои за жал сосема затворија. Корона вирусот речиси едновремено ги разболе граѓаните и економијата. Значи ударот врз населението беше двоен.

НЕКОЈ 50 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ И ПОВЕЌЕ, НЕКОЈ МНОГУ ПОМАЛКУ - кој и колкава плата зема од јавниот сектор

Фактор - 09.04.2020

Уште не стивнуваат реакциите откако Владата донесе одлука како една од антикризните мерки да биде намалување на платите само на избраните и именуваните функционери, а не на целиот јавен сектор како што претходно размислуваше.

Ангеловска: Забуна е што мерката 14.500 денари плата се пресметува како нето

Слободен Печат - 09.04.2020

Со мерката целосно се покриваат платите за вработените во угостителскиот сектор, вели Министерката за финансии Нина Ангеловска. Миистерката за финансии, Нина Ангеловска, во гостување во „Економски магазин“ ги појаснува сите забуни околу мерката ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

24Инфо - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Вработените кои ќе останат дома поради кризата од Владата нема да добијат нето плата од 14.500 денари туку 9 илјади!?

Курир - 09.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, во емисијата “Економски магазин“ на Алсат телевизија, ја појасни насновата уредба која Владата ја донесе за финансиска помош на стопанството, а на која остро се спротиставија претставниците на ...

Вработените кои ќе останат дома поради кризата, нема да добијат плата од 14.500 денари, туку 9 илјади денари!?

Република - 09.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, во емисијата “Економски магазин“ на Алсат телевизија, ја појасни наjновата уредба која Владата ја донесе за финансиска помош на стопанството, а на која остро се спротиставија претставниците на ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

Бриф - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата

Press24 - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата

Скопје инфо - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од корона-кризата

Фокус - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност. Аплицирањето е лесно а условите се едноствавни, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од корона кризата

4NEWS - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска.

Ангеловска тврди дека мерката 14.500 денари плата по вработен можат да ги искористат сите фирми погодени од ...

Алфа - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од корона кризата

Сител - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска.

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

Банкарство.мк - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

АНГЕЛОВСКА: Мерката плата 14.500 денари е за сите фирми погодени од коронакризата

Денешен - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата

Иновативност - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата

Вечер - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска појаснува: Мерката 14.500 денари плата по вработен е за сите фирми погодени од коронакризата

+инфо - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

iPortal - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

Опсервер - 09.04.2020

Скопје, 9 април 2020 () – Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии ...

Вработените кои останаа дома поради кризата, ќе добијат по 9.000, а не 14.500 денари

Нетпрес - 09.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, во емисијата „Економски магазин“ на Алсат телевизија, ја појасни најновата уредба која Владата ја донесе за финансиска помош на стопанството, а на која остро се спротиставија претставниците на ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

ММС - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

Либертас - 09.04.2020

– Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во ...

Ангеловска: Сите фирми погодени од корона кризата ќе можат да ја искористат мерката од 14.500 денари плата по вработен

Локално - 09.04.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, во емисијата „Економски магазин“ на Алсат телевизија, ја појасни најновата уредба која Владата ја донесе за финансиска помош на стопанството, а на која остро се спротиставија претставниците на ...

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од коронакризата, како и на ...

CivilMedia - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Ангеловска: Забуна е што се смета дека помошта од 14.500 денари е за исплата на нето-плата

MakPress - 09.04.2020

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми што се погодени од коронакризата, како и на самостојните вршители на дејност, аплицирањето е лесно, условите едноствани, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување ...

Нина Купон објасни зошто работниците нема да добијат по 14 500 денари туку по 9 000

Денешен - 09.04.2020

Министерката за финансии, Нина Групер Ангеловска, во емисијата “Економски магазин“ на Алсат телевизија, ја појасни најновата Уредба која Владата ја донесе за финансиска помош на стопанството, а на која остро се спротиставија претставниците на ...

НЕКОЈ 50 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ И ПОВЕЌЕ, НЕКОЈ МНОГУ ПОМАЛКУ - кој и колкава плата зема од јавниот сектор

Машки магазин - 09.04.2020

Уште не стивнуваат реакциите откако Владата донесе одлука како една од антикризните мерки да биде намалување на платите само на избраните и именуваните функционери, а не на целиот јавен сектор како што претходно размислуваше.