TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Андов: Договорот е одраз на светската јавност, ако одиме контра, ќе добиеме тешки шлаканици

МКД - 14.06.2018

Поранешниот претседател на Парламентот, Стојан Андов смета дека договорот за решавање на спорот со името што го постигнаа Македонија и Грција е една од шансите да се реши тој спор. Андов, во изјава за МКД.мк вели дека ако сега не го решиме спорот, ...

Андов: Договорот е добар, ги штити јазикот и идентитетот

Канал5 - 13.06.2018

Со договорот не се повредени интересите на државата, зачувани се основните наши вредности – именувањето на идентитетот и на јазикот како македонски, смета првиот претседател на Собранието, Стојан Андов.

Андов: Со договорот се покажува дека Македонија не е само грчка, туку постои и Република Македонија

Либертас - 13.06.2018

Првиот претседател на Парламентот на Македонија Стојан Андов смета дека реакциите по објавата дека Заев и Ципрас постигнале договор за името се нормални. Како што вели, очекувана е реакцијата на опозицијата, која беше иста и во нашава земја и во ...

Андов: Со договорот се докажува дека Македонија не е само грчка, туку постои и Република Македонија

Фокус - 12.06.2018

При вака тежок процес, реакциите од македонската и грчката опозиција се разбирливи. Не очекував согласност, мислев уште ќе се влече прашањето. Тоа се многу сложени процеси, мислам дека ова е уникатен случај, не се случило во историјата на ОН некој ...

Андов: Со ова се покажува дека Македонија не е само грчка, туку постои и Република Македонија

Слободен Печат - 12.06.2018

При вака тежок процес, реакциите од македонската и грчката опозиција се разбирливи. Не очекував согласност, мислев уште ќе се влече прашањето. Тоа се многу сложени процеси, мислам дека ова е уникатен случај, не се случило во историјата на ОН некој ...

Андов: Со ова се покажува дека Македонија не е само грчка, туку постои и Република Македонија

+инфо - 12.06.2018

При вака тежок процес, реакциите од македонската и грчката опозиција се разбирливи. Не очекував согласност, мислев уште ќе се влече прашањето. Тоа се многу сложени процеси, мислам дека ова е уникатен случај, не се случило во историјата на ОН некој ...