TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зелена комета утревечер ќе дојде најблиску до Земјата во последните 50.000 години

Сакам да кажам - 31.01.2023

Зелена комета наречена Ц/2022 Е3 утревечер ќе дојде најблиску до Земјата уште од ледената доба. Таа ќе биде на оддалеченост од 42 милиони километри, што е една третина од растојанието меѓу Земјата и Сонцето.

ЕДНАШ ВО 50.000 ГОДИНИ ЗЕЛЕНАТА КОМЕТА НЀ ОДМИНУВА Само неандерталците пред нас ја виделе (ВИДЕО)

+инфо - 31.01.2023

Астрономите ја открија во март 2022 година и ја нарекоа „зелена комета“ поради нејзиниот зелен сјај и се смета дека потекнува од облакот Орт - збирка ледени тела за кои се верува дека постојат во најоддалечениот дел од Сончевиот систем.

Зелена Комета ќе прелета покрај Земјата, првпат 50.000 години

Бриф - 31.01.2023

Вселенското тело познато како Зелена Комета, кое кружи околу Сонцето на секои 50.000 години, наскоро ќе прелета покрај Земјата. – Во мигов е невозможно кометата да се види со голо око. Сепак, како што се приближува крајот на јануари, таа ќе станува ...

Покрај Земјата ќе помине зелена комета, последен пат била видена во времето на неандерталците

4NEWS - 31.01.2023

Зелената комета се очекува да биде највидлива од Земјата оваа недела. Се наоѓа на оддалеченост од 42 милиони километри од нас. Оваа комета последен пат поминала покрај Земјата во време кога неандерталците сè уште ја населувале Евроазија, велат ...

Зелена комета ќе прелета покрај Земјата за прв пат по 50.000 години

Кајгана - 31.01.2023

Ретката Зелена комета која орбитира околу Сонцето на секои 50.000 години наскоро ќе прелета покрај нашата планета. До 1 февруари, кометата C/2022 E3 (ZTF) ќе се приближи до Земјата, а нејзината позиција на небото е таква што Канаѓаните се идеално ...

Покрај Земјата ќе помине зелена комета, последен пат била видена во времето на неандерталците

ТВ21 - 31.01.2023

Зелената комета се очекува да биде највидлива од Земјата оваа недела. Се наоѓа на оддалеченост од 42 милиони километри од нас. Оваа комета последен пат поминала покрај Земјата во време кога неандерталците сè уште ја населувале Евроазија, велат ...

Покрај Земјата ќе помине зелена комета, последен пат била видена во времето на неандерталците

Zoom - 31.01.2023

Зелената комета се очекува да биде највидлива од Земјата оваа недела. Се наоѓа на оддалеченост од 42 милиони километри од нас. Оваа комета последен пат поминала покрај Земјата во време кога неандерталците сè уште ја населувале Евроазија, велат ...

Зелена комета ќе прелета покрај Земјата за прв пат по 50.000 години

Press24 - 31.01.2023

Зелената комета се очекува да биде највидлива од Земјата оваа недела. Се наоѓа на оддалеченост од 42 милиони километри од нас. Оваа комета последен пат поминала покрај Земјата во време кога неандерталците сè уште ја населувале Евроазија, велат ...

Зелена комета ќе прелета покрај Земјата за прв пат по 50.000 години

Курир - 31.01.2023

Ретката Зелена комета која орбитира околу Сонцето на секои 50.000 години наскоро ќе прелета покрај нашата планета. До 1 февруари, кометата C/2022 E3 (ZTF) ќе се приближи до Земјата, а нејзината позиција на небото е таква што Канаѓаните се идеално ...

Зелена комета ќе прелета покрај Земјата за прв пат по 50.000 години

Во Центар - 31.01.2023

Ретката Зелена комета која орбитира околу Сонцето на секои 50.000 години наскоро ќе прелета покрај нашата планета. До 1 февруари, кометата C/2022 E3 (ZTF) ќе се приближи до Земјата, а нејзината позиција на небото е таква што Канаѓаните се идеално ...

Зелена Комета ќе прелета покрај Земјата, првпат 50.000 години

Опсервер - 31.01.2023

Вселенското тело познато како Зелена Комета, кое кружи околу Сонцето на секои 50.000 години, наскоро ќе прелета покрај Земјата. – Во мигов е невозможно кометата да се види со голо око. Сепак, како што се приближува крајот на јануари, таа ќе станува ...

„Зелената комета“ ќе прелета покрај Земјата по 50 илјади години, се очекува да биде видлива со голо око

Н.Македонија - 31.01.2023

Вселенското тело познато како „Зелена комета“, кое кружи околу Сонцето на секои 50.000 години, наскоро ќе прелета покрај Земјата. – Во мигов е невозможно кометата да се види со голо око. Сепак, како што се приближува крајот на јануари, таа ќе ...

Зелена Комета ќе прелета покрај Земјата: Светлина видлива еднаш во 50.000 години

Вечер Прес - 31.01.2023

Вселенското тело познато како Зелена Комета, кое кружи околу Сонцето на секои 50.000 години, наскоро ќе прелета покрај Земјата. – Во мигов е невозможно кометата да се види со голо око. Сепак, како што се приближува крајот на јануари, таа ќе станува ...

Зелена Комета ќе прелета покрај Земјата, првпат после 50.000 години

MakPress - 31.01.2023

Вселенското тело познато како Зелена Комета, кое кружи околу Сонцето на секои 50.000 години, наскоро ќе прелета покрај Земјата. – Во мигов е невозможно кометата да се види со голо око. Сепак, како што се приближува крајот на јануари, таа ќе станува ...