TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Медиумите на Сорос со целосно ембарго на темата 92 милиони евра буџет

Курир - 14.09.2014

Веќе петти ден од обелоденувањето на податоците дека фондацијата Сорос потрошила цели 92 милиони евра од ’92 година до денес, а медиумите кои се финансирани токму од фондацијата Сорос со целосно ...

Медиумите на Сорос со целосно ембарго на темата 92 милиони евра буџет

Пулс24 - 14.09.2014

Веќе петти ден од обелоденувањето на податоците дека фондацијата Сорос потрошила цели 92 милиони евра од ’92 година до денес, а медиумите кои се финансирани токму од фондацијата Сорос со целосно ...

Кој сè се збогатил од 92-те милиони евра на СОРОС?

Курир - 13.09.2014

Државата Македонија и нејзините граѓани не видоа поголема придобивка и никаква трајна инвестиција од трошењето на 92 милиони евра колку што СОРОС Македонија потрошила за 24 години колку што постои во ...

Туѓман, Милошевиќ… Груевски – заедничка им е одбивноста кон Сорос фондациите

А1 On - 11.09.2014

На авторитарните режими на Балканот и во источна Европа порано или подоцна, им станува заедничка одбивноста кон институциите кои работат за демократски принципи, човекови права, слобода на медиумите.

Каде завршуваат парите на СОРОС во Македонија

Алфа - 11.09.2014

Стручни трудови за оценка на комисијата за лустрација,развој на постоечки и отварање нови медиуми, пишување извештаи за Македонија до Европскиот парламент се дел од активностите на кои биле потрошени ...

92 милиони евра на „Сорос“ и зголемени буџети за поддршка на СДСМ

Република - 12.09.2014

СОРОС секогаш кога имало значајни настани и избори во државата драматично го зголемувал буџетот на трошење. Во 1994 година во Република Македонија имаше парламентарни избори на кој СДСМ однесе ...

СОРОС го зголемувал буџетот на трошење секогаш кога имало значајни настани или избори во државава

Сител - 12.09.2014

Буџетот на СОРОС за Македонија варира во зависност од потребите на СДСМ. Анализаа покажува дека во годините кога во Македонија се одржуваат избори буџетот на СОРОС расте.

Многу пари на СОРОС, ич ќар за Македонија

Курир - 11.09.2014

Фрапантен е податокот со кој се обелодени дека цели 92 милиони евра се потрошени за 22 години од страна на Институтот СОРОС во Македонија. Доколку попрецизно се погледнат извештаите, ќе се види дека ...

Ги плаќал ли Сорос уредниците на радио Скопје уште во 1963 година?

Пулс24 - 12.09.2014

Спинување на инфромациите е многу важна работа во денешно време. Светски тренд. Во Македонија спинувањето не е ново. Го има. Се практикува. Една од најважните пајажини на македонската информативна ...

Дали милионите на Сорос, се милиони за СДСМ?

Нетпрес - 11.09.2014

Тргнувајќи од основното начело на „добротворната соросова организација“ која за свои бизнис интереси оди во поход на уривање „неподобни“ Влади, многу галантно троши големи суми за поткуп на ...

Дали 92те милиони евра од СОРОС завршувале во приватни џебови?

Република - 13.09.2014

Државата Македонија и нејзините граѓани не видоа поголема придобивка и никаква трајна инвестиција од трошењето на 92 милиони евра колку што СОРОС Македонија потрошила за 24 години колку што постои во ...

Туѓман, Милошевиќ, Груевски – Заедничка им е одбивноста кон фондациите на Сорос

+инфо - 11.09.2014

На авторитарните режими на Балканот и во источна Европа порано или подоцна, им станува заедничка одбивноста кон институциите кои работат за демократски принципи, човекови права, слобода на медиумите.

92 милиони евра на СОРОС на располагање на СДСМ

Курир - 12.09.2014

Фондацијата Отворено Општество Македонија (ФООМ), позната како СОРОС, драматично го зголемувала Буџетот на трошење секогаш кога имало значајни настани или избори во државава.

Kако СОРОС ги трошела своите 92 милиони евра?

Пулс24 - 12.09.2014

Купови пари на Фондацијата СОРОС за медиуми, невладини организации и функционери на СДСМ. Државата без никаков ќар од 92-те милиони евра на Соросовиот институт, Буџет со кој Фондацијата Отворено ...

Завршувале ли во приватни експертски џебови 92 милиони соросови евра?

Нетпрес - 13.09.2014

Државата Македонија и нејзините граѓани не видоа поголема придобивка и никаква трајна инвестиција од трошењето на 92 милиони евра колку што СОРОС Македонија потрошила за 24 години колку што постои во ...

92 милиони евра на СОРОС и зголемени буџети за поддршка на СДСМ

Нетпрес - 12.09.2014

Организацијата СОРОС, која е „добротворна“ и која делува во педесет земји низ светот, меѓу кои и Македонија, огромни суми на пари троши на поткуп на политичари, новинари, опозициски движења, односно ...

Дали 92-те милиони евра од СОРОС завршиле во приватни џебови!?

Денешен - 13.09.2014

Вистинското прашање е каде завршувале 92 милиони евра, пари кои СОРОС Македонија ги потрошила во нашата земја за време на нејзиното постоење, особено ако се знае дека од тие пари државата немала ...

92 милиони евра од СОРОС на располагање на СДСМ

Пулс24 - 12.09.2014

Фондацијата Отворено Општество Македонија (ФООМ), позната како СОРОС, драматично го зголемувала Буџетот на трошење секогаш кога имало значајни настани или избори во државава.

Во чиј џеб завршија 92-те милиони евра на СОРОС?

Пулс24 - 13.09.2014

Државата Македонија и нејзините граѓани не видоа поголема придобивка и никаква трајна инвестиција од трошењето на 92 милиони евра колку што СОРОС Македонија потрошила за 24 години колку што постои во ...

Кој сè се збогатил од 92-те милиони евра на СОРОС?

Lider - 13.09.2014

Државата Македонија и нејзините граѓани не видоа поголема придобивка и никаква трајна инвестиција од трошењето на 92 милиони евра колку што СОРОС Македонија потрошила за 24 години колку што постои во ...