TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МАНУ и Правниот факултет објавија Книга за академик Камбовски за неговиот 70. роденден

Сакам да кажам - 09.10.2019

Академијата на науките и уметностите на Северна Македонија (МАНУ), денес на одбележувањето на 52-та годишнина од основањето, ја промовираше книгата „Камбовски Liber Amicorium (Книга на пријатели)“ во чест на 70 години од животот на академик Владо ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето

А1 On - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Независен - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Опсервер - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...

Академиците објавиле 107 научни трудови годинава, од нив 41 се со импакт-фактор

+инфо - 09.10.2019

Меѓународното признание „Блаже Конески“ им беше доделено на Марија Солецка, Марија Бежановска и Борислав Павловски, кои се заслужни за промоција на македонскиот јазик и литература во Полска, Франција и Хрватска.

МАНУ одбележа 52 години од основањето

CivilMedia - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето

MakPress - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето

МКД - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Нетпрес - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето со промоција на книгата за академик Владо Камбовски

Република - 09.10.2019

По повод денот на МАНУ беше доделено и меѓународното признание „Блаже Конески“, чии годинашни добитници се Марија Солецка, Марија Бежановска и Борислав Павловски, кои се заслужни за промоциоја на македонскиот јазик и литература во средините каде што ...

МАНУ одбележа 52 години од основањето

ММС - 09.10.2019

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските ...