TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Словенија ќе биде првата земја во светот која издава NFT токени

Денар - 27.09.2021

Технолошкиот парк Љубљана, Министерството за економски развој и технологија и Јавната агенција СПИРИТ Словенија ја зајакнуваат својата улога во претставувањето на Словенија на EXPO DUBAI 2020 со воведување незаменливи токени (NFT).

Словенија ќе биде првата земја во светот која издава NFT токени

Иновативност - 27.09.2021

Технолошкиот парк Љубљана, Министерството за економски развој и технологија и Јавната агенција СПИРИТ Словенија ја зајакнуваат својата улога во претставувањето на Словенија на EXPO DUBAI 2020 со воведување незаменливи токени (NFT).

Британскиот музеј влегува во светот на „незаменливите токени“ (NFT)

Оff.net - 27.09.2021

Дојде време и големи национални музеи, кои во принцип се сметаат за конзервативни и потешко прилагодливи на новите трендови, да почнуваат да ја користат новата дигитална „валута“. Штом е така, значи навистина е сериозно.