TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европарламентарците повикаа на ограничување на употребата на антибиотици

Макфакс - 14.09.2018

Прaтениците на Европскиот парламент побараа да се ограничи употребата на антибиотици во Европската Унија со цел да се спречи појавата на отпорни бактерии. Европарламентаците со мнозинство гласови – 589 ,,за” и 12 ,,против”, ја усвоија резолуцијата ...

Нови антибиотици што можат да убијат бактерии што се отпорни на антибиотици?

Факултети - 14.09.2018

Моментално, новата класа е позната како GO775. Но, овој едноставен код може да претставува цела нова линија на лекови што би можеле да им дадат време на научниците да се справат со зголемениот проблем на бактерии отпорни на антибиотици.