TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова научна теорија: Исус, всушност, бил антички грчки филозоф

Таратур - 12.02.2019

Исус Христос не бил Евреин, туку Грк, тврди новата научно-истражувачка теорија претставена во новиот документарен филм на „Amazon Prime“. Во овој документарец се тврди дека античкиот грчки филозоф и религиски проповедник Аполониј Тијански, всушност, ...

Исус бил грчкиот философ Аполониј, се тврди во нов документарец

Кајгана - 12.02.2019

Исус Христ не бил Евреин, туку Грк, покажува најново истражување претставено во документарецот „Biblical Conspiracies“ на Amazon Prime. Во документарецот се тврди дека античкиот философ Аполониј од Тијана, кој проповедал и правел чуда, е всушност ...

Научниците тврдат: Исус всушност беше Грк

Точка - 12.02.2019

Исус Христос не е Евреин, туку Грк, покажало најновото истражување кое е претставено во документарец на Amazon Prime. Во овој документарец се тврди дека античкиот филозоф Аполонинус Тајан, кој проповедал и правел чуда, всушност е Божји син.