TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најпознатиот симбол на Париз ќе добие нова боја?

Макфакс - 14.03.2018

Кога Ајфеловата кула била изградена во 1899 година, многу парижани ја гледале со презир. На ова можеби влијаел и фактот дека најпрепознатливиот француски споменик тогаш бил обоен со црвена боја.

Најпознатиот симбол на Париз добива нова боја?

Локално - 14.03.2018

Кога Ајфеловата кула била подигната во 1899 година, многу Парижани на неа гледале со презир. На тоа можеби влијаел и фактот дека најпрепознатливиот француски споменик некогаш бил офарбан во црвено. За 129 години постоење, кулата е фарбана 19 пати.

Најпознатиот симбол на Париз ќе добие нова боја?

Вечер - 14.03.2018

Кога Ајфеловата кула била изградена во 1899 година, многу парижани ја гледале со презир. На ова можеби влијаел и фактот дека најпрепознатливиот француски споменик тогаш бил обоен со црвена боја.

Ајфеловата кула ќе добие нова боја?

Денар - 14.03.2018

Кога Ајфеловата кула била изградена во 1899 година, многу парижани ја гледале со презир. На ова можеби влијаел и фактот дека најпрепознатливиот француски споменик тогаш бил обоен во црвена боја. За 129 години постоење, кулата е бојосана 19 пати.