TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Покренете Mac OS 8 во Windows 10

IT.mk - 18.09.2020

Пред неколку дена ве известивме за интересниот проект на Филикс кој има направено апликација преку која Windows 95 се покренува од Windows 10, macOS, или Linux. Човекот никако не седи со скрстени раце, а неговиот нов проект ви дозволува да се ...

Ако забележите портокалова или зелена точка на екранот на мобилниот не е добар знак- можно е некој да ве снима

Press24 - 18.09.2020

Откако се разочаравме од примарните апликации, кои се ресетираат во системот iOS 14, време е да ве направиме среќни со некои добри работи! Apple најде одличен начин да им соопшти на корисниците на iOS 14 кога нивниот телефон користи камера и ...

Apps функцијата на Your Phone достапна за повеќе Samsung телефони

Smartportal - 17.09.2020

Корисниците на Samsung сега може директно да ги отвораат своите Android апликации, како и да ги постават на Старт менито или таскбар лентата При претставувањето на Galaxy Note20 телефоните, Samsung презентира нова можност која ќе дојде ексклузивно ...

iOS 14 и iPadOS 14 се веќе достапни за преземање

USB - 17.09.2020

Најновите софтверски надградби на Apple за iPhone, iPad, Apple Watch и Apple TV уредите станаа достапни за преземање. Во текот на својот настан, Apple ги најави iOS 14 и iPadOS 14 (заедно со watchOS и tvOS) кои пристигнуваат со нови функции.

Официјално пуштен во употреба iOs 14 со многу измени

Телефони.мк - 17.09.2020

Apple по неколку месеци на тестирање конечно и официјално го пушти во употреба новиот оперативен систем iOs 14 кој носи големи измени во организација на главното мени и панелите со икони. Со iOs 14 корисниците ќе може да креираат виџети на почетниот ...