TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чекајќи го Годо

Фокус - 15.09.2021

Пишува Драган ДАНИЛОВСКИ 14 септември, зора е. Шести ден од пеколот во Тетово со четиринаесет жртви и петстотини триесетти ден од првиот смртен случај од КОВИД-19. Досега веќе имаме шест илјади двесте триесет и шест маченици — „and counting“… ...

Проф.Трајковски: Со антибиотици дефинитивно НЕ може да се излекува ковид-19

Локално - 15.09.2021

Професорот Дејан Трајковски, на својот фејсбук профил, сподели стручен текст за употребата на антибиотици при лекувањето на ковид 19 -Според СЗО, САРС Ков-2 е вирус и затоа антибиотиците не треба да се користат како начин за превенција или лекување ...

Професор Трајковски: Со антибиотици дефинитивно не се лекува корона вирус

Скопје инфо - 14.09.2021

Професорот Дејан Трајковски, на својот фејсбук профил, сподели стручен текст за употребата на антибиотици при лекувањето на корона вирусот - тема која е особено актуелна меѓу стручните лица од медицинската фела.

Професор Трајковски: Со антибиотици не се лекува корона вирус

Слободен Печат - 14.09.2021

Според Светската Здравствена Организација, САРС Ков-2 е вирус и затоа антибиотиците не треба да се користат како начин за превенција или лекување од него, истакна професорот Дејан Трајковски.

Трајковски: „Со антибиотици не се лекува Ковид-19“

Точка - 14.09.2021

Професорот Дејан Трајковски, на својот фејсбук профил сподели стручен текст за употребата на антибиотици при лекувањето на корона вирусот - тема која е особено актуелна меѓу стручните лица од медицинската фела.

Професор Трајковски: Со антибиотици НЕ се лекува коронавирус

Курир - 14.09.2021

Според Светската Здравствена Организација, САРС Ков-2 е вирус и затоа антибиотиците не треба да се користат како начин за превенција или лекување од него, истакна професорот Дејан Трајковски во својата најнова ковид анализа.

Професор Трајковски: Со антибиотици не се лекува корона вирус

24Инфо - 14.09.2021

Според Светската Здравствена Организација, САРС Ков-2 е вирус и затоа антибиотиците не треба да се користат како начин за превенција или лекување од него, истакна професорот Дејан Трајковски во својата најнова ковид анализа.

СО АНТИБИОТИЦИ НЕ СЕ ЛЕКУВА КОРОНА Професор Трајковски вели дека антибиотик може да се користи само во еден случај

+инфо - 14.09.2021

Според Светската здравствена организација (СЗО), ковид-19 е вирус и затоа антибиотиците не треба да се користат како начин за превенција или лекување. Но, од СЗО додаваат дека хоспитализираните можат да примат антибиотик поради можна бактериска ...

Професор Трајковски: Со антибиотици не се лекува корона вирус

Press24 - 14.09.2021

Професорот на Техничкиот факултет во Битола, Дејан Трајковски, кој редовно прави анализи на состојбата со коронавирусот во земјава, овојпат на својот Фејсбук профил сподели стручен текст за употребата на антибиотици при лекувањето на пациенти ...