TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Го празнуваме Преподобен Алипиј Столпник

4NEWS - 09.12.2023

Роден е во Адријанопол, пафлагониски град. Од малечок Му беше предаден на служба на Бога. Како ѓакон служеше во црквата на епископот Теодор во тој град. Но, желен за осаменички живот, молитва и богомислие, Алипиј се оддалечи на едни елински гробишта ...

Денеска се празнува Преподобен Алипиј Столпник

Слободен Печат - 09.12.2023

Роден е во Адријанопол, пафлагониски град. Од малечок Му беше предаден на служба на Бога. Како ѓакон служеше во црквата на епископот Теодор во тој град. Но, желен за осаменички живот, молитва и богомислие, Алипиј се оддалечи на едни елински гробишта ...