TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕВН никогаш нема да наплати од корисниците повеќе од тоа што корисниците го имаат реално потрошено

Фактор - 23.05.2020

Нема потреба од нервоза и вознемиреност околу сметките за потрошена електрична енергија, реагираат од ЕВН. Ова не e генерална состојба туку поединечни случаи кои добиле или повисоки сметки од вообичаените или пониски.

Граѓаните да поднесат претставка ако сметките за струја не ја прикажуваат реалната потрошувачка

Макфакс - 22.05.2020

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги информира граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, дека можат да поднесат претставка до ова тело кое има ...

Март и април високи сметки за струја – ЕВН ветува: Ќе има порамнување

ТВ21 - 22.05.2020

Лавина од реакции на граѓани кои се жалат на значително повисоки сметки за електрична енергија за месеците март и април. Велат дека биле изненадени на високите сметки, поради тоа што во овој период од годината вообичаено плаќаат многу пониски суми ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Либертас - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Вечер - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Бриф - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Независен - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Опсервер - 22.05.2020

Скопје, 22 мај 2020 () – Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Слободен Печат - 22.05.2020

Граѓаните можат самостојно да извршат отчитување на броилото на електрична енергија и состојбата да ја пријават соодветно преку интернет платформата на ЕВН Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и ...

РКЕ: Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка

Локално - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

24 Вести - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Регулаторна: Граѓаните со нереални сметки за струја да си побараат корекции

+инфо - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Република - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Регулаторна комисија ги повика граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка

МКД - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните чии сметки за струја не одговараат со потрошувачката, да се обратат до ЕВН

Мета - 22.05.2020

Граѓанитете чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корeгирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

CivilMedia - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Кајгана - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните да поднесат претставка ако сметките за струја не ја прикажуваат реалната потрошувачка

Точка - 22.05.2020

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги информира граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, дека можат да поднесат претставка до ова тело кое има ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

А1 On - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Еве што треба да направите ако ви стигнала нереално висока сметка за струја

Курир - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Канал5 - 22.05.2020

Граѓаните можат самостојно да извршат отчитување на броилото на електрична енергија и состојбата да ја пријават соодветно преку интернет платформата на ЕВН. Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

ММС - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, а не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги, која има надлежност да постапува во овие случаи, ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Денар - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

За нереалните сметки за струја, граѓаните да поднесат претставки до РКЕ

360 степени - 22.05.2020

Регулаторна комисија за енергетик и водни услуги (РКЕ) информира дека граѓаните чии сметки за струја се нереални со потрошувачката да поднесат претсавки. „Граѓаните можат самостојно да извршат отчитување на броилото на електрична енергија и ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Frontline - 22.05.2020

Граѓаните можат самостојно да извршат отчитување на броилото на електрична енергија и состојбата да ја пријават соодветно преку интернет платформата на ЕВН Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и ...

Регулаторна комисија ги повика граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка

Скопје24 - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Еве што треба да направите ако ви стигнала нереално висока сметка за струја

Скопје инфо - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓани добиваат нереално високи сметки за струја, РКЕ вели да поднесат претставка

MakPress - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

РКЕ: Поднесете претставка ако сметката за струја ви е поголема од потрошеното

Р.С.Европа - 22.05.2020

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги информира граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и не се корегирани од ЕВН, дека можат да поднесат претставка до ова тело кое има надлежност да ...

Граѓаните да поднесат претставка ако сметките за струја не ја прикажуваат реалната потрошувачка

MTM - 22.05.2020

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги информира граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, дека можат да поднесат претставка до ова тело кое има ...

РКЕ издаде упатство за постапка со сметките за електрична енергија

Нетпрес - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Граѓаните со нереални сметки за струја да поднесат претставка до РКЕ

Граѓански збор - 22.05.2020

Граѓаните чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корегирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

РЕК: За нереалните сметки за струја граѓаните да поднесат претставки

Фокус - 22.05.2020

Регулаторна комисија за енергетик и водни услуги (РКЕ) информира дека граѓаните чии сметки за струја се нереални со потрошувачката да поднесат претставки. -Граѓаните можат самостојно да извршат отчитување на броилото на електрична енергија и ...

Граѓаните чии сметки за струја не одговараат со потрошувачката, да се обратат до ЕВН

еМагазин - 22.05.2020

Граѓанитете чии сметки за електрична енергија не соодветствуваат со реалната потрошувачка, и истите не се корeгирани од ЕВН, можат да поднесат претставка до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги која има надлежност да постапува во овие ...

Ниеден корисник нема да биде оштетен: ЕВН никогаш нема да наплати повеќе од реално потрошеното

Press24 - 23.05.2020

Нема потреба од нервоза и вознемиреност околу сметките за потрошена електрична енергија. Ова не e генерална состојба туку поединечни случаи кои добиле или повисоки сметки од вообичаените или пониски.

Ниеден корисник нема да биде оштетен: ЕВН никогаш нема да наплати повеќе од реално потрошеното

Скопје24 - 23.05.2020

Нема потреба од нервоза и вознемиреност околу сметките за потрошена електрична енергија. Ова не e генерална состојба туку поединечни случаи кои добиле или повисоки сметки од вообичаените или пониски.

ЕВН: Нема потреба од вознемиреност околу сметките за потрошена електрична енергија

Сител - 23.05.2020

Нема потреба од нервоза и вознемиреност околу сметките за потрошена електрична енергија. Ова не e генерална состојба туку поединечни случаи кои добиле или повисоки сметки од вообичаените или пониски.

ЕВН нема да наплати повеќе од потрошеното

Expres - 23.05.2020

Нема потреба од нервоза и вознемиреност околу сметките за потрошена електрична енергија, реагираат од ЕВН. Ова не e генерална состојба туку поединечни случаи кои добиле или повисоки сметки од вообичаените или пониски.

ЕВН: Никогаш нема да се наплати од корисниците повеќе од тоа што корисниците го имаат реално потрошено

Нетпрес - 23.05.2020

Нема потреба од нервоза и вознемиреност околу сметките за потрошена електрична енергија. Ова не e генерална состојба туку поединечни случаи кои добиле или повисоки сметки од вообичаените или пониски, реагираат од ЕВН и истакнуваат дека ниеден ...