TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

24 Вести - 22.07.2019

Шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас со уверување. Од говорницата во Законодавниот дом, во во пресрет на гласањето доверба, порача дека грчката влада ќе направи сé што може за да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа.

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Нова ТВ - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Надворешна политика со чувство на национална одговорност

Локално - 22.07.2019

Приоритетите и позициите на сите отворени прашања во грчката надворешна политика, но и во односите со САД, Русија, Источниот Медитеран, Блискиот исток ги презентираше шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас за време на расправата во грчкиот ...

Дендиас за Преспанскиот договор: Нема да толерираме феномени на нецелосна усогласеност

Фактор - 22.07.2019

Никос Денедиас, новиот министер за надворешни работи на Грција, во својот говор во грчкиот парламент претставувајќи ги приоритетите на грчката дипломатија, во освртот за Преспанскиот договор рече дека „нема да има толеранција кон феномени на ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Локално - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Надворешна политика со чувство на национална одговорност

А1 On - 22.07.2019

Приоритетите и позициите на сите отворени прашања во грчката надворешна политика, но и во односите со САД, Русија, Источниот Медитеран, Блискиот исток ги презентираше шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас за време на расправата во грчкиот ...

Дендиас: Подобрување на односите со северниот сосед, но без толеранција за одредбите во Преспанскиот договор

Алсат-М - 22.07.2019

Во своето обраќање во парламентот во Атина, шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас, рече дека владата ќе сетори сѐ што е во нејзина моќ за да ги намали, како што кажа, негативните последици од Преспанскиот договор, предупредувајќи дека нема да ...

Дендијас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Независен - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Надворешна политика со чувство на национална одговорност

Вечер - 22.07.2019

Приоритетите и позициите на сите отворени прашања во грчката надворешна политика, но и во односите со САД, Русија, Источниот Медитеран, Блискиот исток ги презентираше шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас за време на расправата во грчкиот ...

Дендијас: Ќе сториме сé да се намалат негативните последици од Преспанскиот договор

Република - 22.07.2019

Во своето обраќање во парламентот во Атина, шефот на грчката дипломатија, Никос Дендијас, рече дека владата ќе стори сѐ што е во нејзина моќ за да ги намали, како што кажа, негативните последици од Преспанскиот договор, предупредувајќи дека нема да ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

MTM - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Надворешна политика со чувство на национална одговорност

Сител - 22.07.2019

Приоритетите и позициите на сите отворени прашања во грчката надворешна политика, но и во односите со САД, Русија, Источниот Медитеран, Блискиот исток ги презентираше шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас за време на расправата во грчкиот ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

24Инфо - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Надворешна политика со чувство на национална одговорност

24Инфо - 22.07.2019

Приоритетите и позициите на сите отворени прашања во грчката надворешна политика, но и во односите со САД, Русија, Источниот Медитеран, Блискиот исток ги презентираше шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас за време на расправата во грчкиот ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

1tv - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Надворешна политика со чувство на национална одговорност

Опсервер - 22.07.2019

Приоритетите и позициите на сите отворени прашања во грчката надворешна политика, но и во односите со САД, Русија, Источниот Медитеран, Блискиот исток ги презентираше шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас за време на расправата во грчкиот ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Слободен Печат - 22.07.2019

Дендиас ги презентираше позициите на новата влада во надворешната политика и посебно се осврна на сите теми, меѓу кои и Договорот од Преспа и односите со Северна Македонија. Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот ...

Дендиас: Надворешна политика со чувство на национална одговорност

MakPress - 22.07.2019

Приоритетите и позициите на сите отворени прашања во грчката надворешна политика, но и во односите со САД, Русија, Источниот Медитеран, Блискиот исток ги презентираше шефот на грчката дипломатија, Никос Дендиас за време на расправата во грчкиот ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Либертас - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Опсервер - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Press24 - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Ќе ги продлабочиме односите со северниот сосед, но нема да толерираме неусогласеност

+инфо - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

Вечер - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Нема да толерираме феномени на нецелосна усогласеност со северниот сосед

МКД - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

А1 On - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...

Дендиас: Ќе се стремиме кон продлабочување на односите со северниот сосед

MakPress - 22.07.2019

Ќе направиме сé што можеме да се намалат негативните последици од Договорот од Преспа, ќе се стремиме и кон продлабочување на односите со северниот сосед, но нема да толерираме нецелосна усогласеност, порача министерот за надворешни работи на ...