TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Made in Macedonia“ – концерт на Филхармонијата со кларинетистот Здравко Ангелов

А1 On - 13.03.2018

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија в четврток, на кој солист ќе биде Здравко Ангелов, прв кларинетист во Филхармонијата. Тој ќе го изведе Концертот за кларинет и оркестар бр. 1 од Лудвиг Шпор.

Здравко Ангелов, прв кларинетист на Филхармонијата: Чест ми е да настапам како солист со диригентот Цанев и колегите

Факултети - 13.03.2018

На 15 март на сцената на единствениот симфониски оркестар кај нас, ќе можат да се слушнат дела од Луи Шор, Мајкл Бакрнчев и од Моцарт Кларинетистот Здравко Ангелов веќе 18 години е член на ансамблот на Македонската филхармонија.

Кларинетистот Здравко Ангелов ќе настапи како солист со Македонската филхармонија

МКД - 12.03.2018

На претстојниот концерт на Македонската филхармонија со наслов „Мејд ин Македонија“, кој ќе се одржи на 15 март (четврток), во 20 часот, како солист ќе се претстави еден од најдобрите македонски кларинетисти, Здравко Ангелов, прв кларинетист во ...

„Made in Macedonia“ – концерт на Филхармонијата со кларинетистот Здравко Ангелов

Курир - 13.03.2018

Диригент ќе биде Борјан Цанев, а на програмата се и „Лет“ од австралискиот композитор со македонско потекло Мајкл Бакрнчев, како и познатата Симфонија бр. 41 „Јупитер“ од Моцарт. „Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската ...

„Made in Macedonia“ – Здравко Ангелов солист со Македонската филхармонија

Екран - 12.03.2018

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи овој четврток (15 март) во 20. часот. Како солист ќе се претстави еден од најдобрите македонски кларинетисти, Здравко Ангелов, прв кларинетист во ...

„Made in Macedonia“ – концерт на Филхармонијата со кларинетистот Здравко Ангелов

Нетпрес - 13.03.2018

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија в четврток, на кој солист ќе биде Здравко Ангелов, прв кларинетист во Филхармонијата. Тој ќе го изведе Концертот за кларинет и оркестар бр. 1 од Лудвиг Шпор.

Ангелов солист во „Made in Macedonia“ на Македонската филхармонија

Р.С.Европа - 12.03.2018

„Made in Macedonia“ е насловен претстојниот симфониски концерт што во својот редовен термин, в четврток на 15 март во 20 часот, ќе го одржи Македонска филхармонија. Солист ќе биде првиот кларинетист Здравко Ангелов, а оркестарот со кој ќе раководи ...

„Made in Macedonia“ - концерт на Филхармонијата со кларинетистот Здравко Ангелов

Сител - 13.03.2018

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија в четврток, на кој солист ќе биде Здравко Ангелов, прв кларинетист во Филхармонијата. Тој ќе го изведе Концертот за кларинет и оркестар бр. 1 од Лудвиг Шпор.

„Made in Macedonia“ симфониски концерт на Македонската филхармонија

Cooltura - 13.03.2018

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи овој четврток (15 март) во 20 часот. Како солист ќе се претстави еден од најдобрите македонски кларинетисти, Здравко Ангелов, прв кларинетист во ...

„Made in Macedonia“ - концерт на Филхармонијата со кларинетистот Здравко Ангелов

Канал5 - 13.03.2018

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија в четврток, на кој солист ќе биде Здравко Ангелов, прв кларинетист во Филхармонијата. Тој ќе го изведе Концертот за кларинет и оркестар бр. 1 од Лудвиг Шпор.

Концерт на филхармонијата со кларинетистот Здравко Ангелов...

Н.Македонија - 13.03.2018

Концерт на филхармонијата со кларинетистот Здравко Ангелов „Мејд ин Маседониа“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија в четврток на кој солист ќе биде Здравко Ангелов, прв кларинетист во филхармонијата.

„Made in Macedonia“ – концерт на Филхармонијата со кларинетистот Ангелов

+инфо - 13.03.2018

Диригент ќе биде Борјан Цанев, а на програмата се и „Лет“ од австралискиот композитор со македонско потекло Мајкл Бакрнчев, како и познатата Симфонија бр. 41 „Јупитер“ од Моцарт. „Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската ...