TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првиот вселенски хотел ќе ги отвори своите врати во 2025 година

Иновативност - 08.11.2019

За шест години отсега околу Земјата веројатно ќе кружи првиот вселенски хотел, односно најголемата вселенска структура која ја направиле луѓето. Такви амбициозни планови имаат од компанијата Gateway Foundation, приватна компанија во која веќе ...

Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори своите врати многу порано од очекуваното

Точка - 07.11.2019

Gateway Foundation има големи планови за лансирање на вселенско летало каде што би можеле да престојуваат научници, истражувачи, но и туристи. За околу 6 години околу Земјата би можел да кружи првиот вселенски хотел, односно „најголемата вселенска ...

Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори своите врати многу порано од очекуваното

Скопје24 - 07.11.2019

Gateway Foundation има големи планови за лансирање на вселенско летало каде што би можеле да престојуваат научници, истражувачи, но и туристи. За околу 6 години околу Земјата би можел да кружи првиот вселенски хотел, односно „најголемата вселенска ...