TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тозија: Не се пресметувам со Хрватска туку со човекот кој го “олесни” буџетот со 4,2,м евра

Нова ТВ - 23.05.2020

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија на својот ФБ профил остро реагираше на тврдењата на Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ за тоа дека тој ширел навреди кон хрватската држава.

Реакција на невладината организација „Хрватско-македонска тангента“ по повод јавните навреди од страна на Горјан ...

Бизнис Вести - 22.05.2020

Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ енергично ги осудува навредите кон хрватската држава и влада кои на социјалните мрежи ги пласира и шири Горјан Тозија (директор на владината агенција за филм), а се пренесени во дел од медиумите.

Функционерот на македонската влада Горјан Тозија по социјалните мрежи води антихрватска кампања

МКД - 21.05.2020

Во последните неколку дена нѐ контактираа неколку Македонци кои живеат во Хрватска, згрозени од антихрватската кампања која по социјалните мрежи и во медиумите ја води некој Македонец Горјан Тозија.

„Функционер на македонската влада води антихрватска кампања“ – хрватски медиум обелоденува меѓународен скандал и срам

Курир - 22.05.2020

Хрватските медиуми откриваат скандал. Откако низа Македонци кои живеат во Хрватска алармирале за потезите на функционер на македонската Влада, медиумите истражуваат: Во последните неколку дена нѐ контактираа неколку Македонци кои живеат во Хрватска, ...

Функционер на СДСМ предизвика меѓудржавен скандал со Хрватска

Нетпрес - 22.05.2020

Хрватските медиуми откриваат скандал. Откако низа Македонци кои живеат во Хрватска алармирале за потезите на функционер на македонската Влада, медиумите истражуваат: „Во последните неколку дена нѐ контактираа неколку Македонци кои живеат во ...

Функционер на македонската влада води антихрватска кампања: Хрватски медиум обелоденува меѓународен скандал и срам

Република - 22.05.2020

Хрватските медиуми откриваат скандал. Откако низа Македонци кои живеат во Хрватска алармирале за потезите на функционер на македонската Влада, медиумите истражуваат: Во последните неколку дена нѐ контактираа неколку Македонци кои живеат во Хрватска, ...

Реакција на „Хрватско-македонска тангента“ на написите на директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија

Опсервер - 22.05.2020

Скопје, 22 мај 2020 Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ енергично ги осудува навредите кон хрватската држава и влада кои на социјалните мрежи ги пласира и шири Горјан Тозија (директор на владината агенција за филм), а се пренесени во ...

Реакција на „Хрватско-македонска тангента” на написите на директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија

24Инфо - 22.05.2020

Сашо Георгиевски, претседател на „Хрватско-македонска тангента” и Љупчо Арсовски, амбасадор, претседател на Комисија за меѓународни односи на „Хрватско-македонска тангента” во име на Управниот одбор на здружението енергично ги осудуваат навредите ...

Дијаспората во Хрватска реагира: Македонската влада да побара одговорност од Тозија!

Република - 22.05.2020

Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ енергично ги осудува навредите кон хрватската држава и влада кои на социјалните мрежи ги пласира и шири Горјан Тозија (директор на владината агенција за филм), а се пренесени во дел од медиумите.

„Хрватско-македонска тангента“: Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија ги нарушува односите со Хрватска

МКД - 22.05.2020

Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ енергично ги осудува навредите кон хрватската држава и влада кои на социјалните мрежи ги пласира и шири Горјан Тозија , директор на владината агенција за филм, а се пренесени во дел од медиумите.

За директорот на агенцијата за филм Хрватската влада е фашистичка, здруженија бараат извинување од МНР и Владата

MakPress - 22.05.2020

Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ енергично ги осудува навредите кон хрватската држава и влада кои на социјалните мрежи ги пласира и шири Горјан Тозија (директор на владината агенција за филм), а се пренесени во дел од медиумите.

Македонски филмаџија води кампања против Хрватска!!!

Expres - 22.05.2020

Во последните неколку дена нѐ контактираа неколку Македонци кои живеат во Хрватска, згрозени од антихрватската кампања која по социјалните мрежи и во медиумите ја води некој Македонец Горјан Тозија.

Тозија: Ја почитувам Хрватска, но не и крадецот Винко Грубишиќ

Expres - 23.05.2020

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија реагираше на тврдењата на Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ за тоа дека тој ширел навреди кон хрватската држава, напис што го пренесоа повеќе портали.