TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ќе ги помага инвеститорите, но ќе го раскинува договорот со „Казандол“

Нетпрес - 13.03.2018

Државата финансиски ќе ги подржи странските, домашните како и инвеститорите од дијаспората, но сака да му ја земе концесијата на рудникот „Казандол“. Владата на денешната седница на усвојување во Собранието го пушти ново усогласениот текст на ...

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

А1 On - 13.03.2018

На денешната 58 седница, Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“ и го задолжи Министерството за економија во рок од 7 дена да изготви информација за исполнетост на ...

Министерството за економија доби рок од седум дена да каже дали може да се одземе концесијата за рудникот Казандол

Сакам да кажам - 13.03.2018

Владата го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да достави информација за можноста за раскинување на договорот за концесија за рудникот Казандол кај Валандово, соопшти владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Николовски: Владата ја разгледува опцијата за стопирање на изградба на рудниците Казандол

24 Вести - 13.03.2018

На денешната владина седница се разгледуваше прашањето околу изградбата на рудниците Казандол. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски во емисијата 24 Отворено изјави дека на денешната владина седница, која се уште е ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Независен - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата ќе го раскине договорот за „Казандол“

+инфо - 13.03.2018

Владата вечерва ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“. Влдата соопшти дека го задолжи Министерството за економија во рок од една недела да изготви информација за исполнетост на условите за ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

ТВ21 - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата ќе го раскине договорот за „Казандол“

МКД - 13.03.2018

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“. Владата соопшти дека го задолжи Министерството за економија во рок од една недела да изготви информација за исполнетост на ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

А1 On - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

+инфо - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Слободен Печат - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски:Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Нова ТВ - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Стандард - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски: Има правна основа да се раскине концесијата за „Казандол“

Фокус - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, изјави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски во гостувањето на ТВ 24.

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол...

Н.Македонија - 13.03.2018

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо ...

Николовски:Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Локално - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

МК News - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Сител - 13.03.2018

- Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во емисија за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Либертас - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во емисија за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...