TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каков имот пријавил суспендираниот судијата Мустафа Шахини, чии мандат е продолжен за две години

еМагазин - 11.09.2019

Судскиот совет му го продолжи мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шахини , за уште две години. Тој е осомничен во истрага за криминал од 200 илјади евра, случај за спорна денационализација на ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција.

Продолжен мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шахини

еМагазин - 10.09.2019

Судскиот совет на денешната седница му го продолжи мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шахини, за уште две години. Тој е осомничен во истрага за криминал од 200 илјади евра, случај за спорна денационализација на ОЈО за гонење на организиран ...

Судскиот совет му го продолжи мандатот на судијата Мустафа Шахини, кој е под истрага за криминал од 200.000 евра

Сакам да кажам - 10.09.2019

Суспендираниот судија од Управниот суд Мустафа Шахини, на негово барање, си доби продолжување на мандатот како судија, иако имунитетот му е одземен. Тој е суспендиран од мај 2019 година, бидејќи обвинителката за организиран криминал и корупција ...

Судскиот совет му го продолжи мандатот на осомничениот судија Мустафа Шахини

360 степени - 10.09.2019

Судијата Мустафа Шахини, кој е под истрага за криминал од 200.000 евра, доби продолжување на мандатот за уште две години на денешната седница на Судскот совет. Одлуката е донесена по барање на управниот судија а членовите на Судскиот совет ја ...

Суспендираниот судија Шахини и по пензионирањето пак ќе биде судија

А1 On - 10.09.2019

Суспендираниот управен судија, Мустафа Шахини, поднел барање до Судскиот совет за да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање. Советот со 13 гласови „за“, едногласно одлучи дека му го продолжи мандатот на судијата за една година по ...

Судскиот совет му го продолжи мандатот на судијата Шахини, кој е суспендиран и под истрага за криминал од 200.000 евра

Либертас - 10.09.2019

Суспендираниот судија од Управниот суд Мустафа Шахини, на негово барање, си доби продолжување на мандатот како судија, иако имунитетот му е одземен. Тој е суспендиран од мај 2019 година, бидејќи обвинителката за организиран криминал и корупција ...

Судскиот совет му го продолжи мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шаини

Нова ТВ - 10.09.2019

Судијата Мустафа Шахини, кој е под истрага за криминал од 200.000 евра, доби продолжување на мандатот за уште две години на денешната седница на Судскот совет. Одлуката е донесена по барање на управниот судија а членовите на Судскиот совет ја ...

Судскиот совет му го продолжи мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шаини

Макфакс - 10.09.2019

Суспендираниот управен судија Мустафа Шахини, поднел барање до Судскиот совет за да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање. Советот со 13 гласови ,,за”, едногласно одлучи дека му го продолжи мандатот на судијата за една година по ...

Судскиот совет му го продолжи мандатот на суспендираниот судија Шаини

+инфо - 10.09.2019

Судијата Мустафа Шахини, кој е под истрага за криминал од 200.000 евра, доби продолжување на мандатот за уште две години на денешната седница на Судскот совет. Одлуката е донесена по барање на управниот судија а членовите на Судскиот совет ја ...

Суспендираниот судија Шахини ќе суди и по пензионирањето- Судскиот совет му го продолжи мандатот

Press24 - 10.09.2019

Суспендираниот управен судија, Мустафа Шахини, поднел барање до Судскиот совет за да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање, пренесе „Макфакс“ Советот со 13 гласови „за“, едногласно одлучи дека му го продолжи мандатот на судијата за ...

Продолжен мандат на суспендиран судија осомничен за злоупотреби

Expres - 10.09.2019

Суспендираниот управен судија Мустафа Шахини, поднел барање до Судскиот совет да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање. Советот со 13 гласови ,,за”, едногласно одлучи дека му го продолжи мандатот на судијата за една година по неговото ...

Цветанка Периќ нов судија во Врховен суд-продолжен мандат на суспендиран управен судија

PressingTV - 10.09.2019

Членовите на Судскиот совет на денешната седница едногласно ја избраа Цветанка Периќ за нов судија во Врховниот суд. Таа била прва на ранг листата од четворица пријавени кандидати. Суспендираниот управен судија Мустафа Шахини, поднел барање до ...

Судскиот совет му го продолжи мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шаини

Точка - 10.09.2019

Суспендираниот управен судија Мустафа Шахини поднел барање до Судскиот совет за да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање. Советот со 13 гласови ,,за”, едногласно одлучи дека му го продолжи мандатот на судијата за една година по ...

Продолжен мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шаини

Н.Македонија - 10.09.2019

Суспендираниот управен судија Мустафа Шахини поднел барање до Судскиот совет за да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање. Советот со 13 гласови „за”, едногласно одлучи дека му го продолжи мандатот на судијата за една година по неговото ...

Продолжен мандат на суспендиран судија осомничен за злоупотреби

Република - 10.09.2019

Суспендираниот управен судија Мустафа Шахини, поднел барање до Судскиот совет да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање. Советот со 13 гласови „за”, едногласно одлучи дека му го продолжи мандатот на судијата за една година по неговото ...