TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните соголени до гуша: Фрапантни суми наплатени од извршителите

Фактор - 14.06.2018

Извршителите не запираат со наплаќање на рекордни суми на граѓаните. Податоците се фрапантни и бројките покажуваат дека споредбено со 2016-та во 2017та сумата која ја наплатиле е дури за педесетина милиони евра поголема.

РЕКОРДНИ СУМИ: Колку наплатиле извршителите во 2017 година?

Фактор - 14.06.2018

Рекордни суми наплаќаат извршителите додека надлежните го готват новиот закон за извршување. Само во 2017 година, наплатиле рекордни 166, 2 милиони евра. Од таа сума над 33 милиони евра се пари наплатени од граѓаните, додека останатиот дел е од ...

Граѓаните во долгови до гуша, извршителите со ќар до небо

Фактор - 14.06.2018

Додека се подготвува новиот закон за извршување, со кој треба да се стави ред во постапката за која граѓаните тврдат дека е само во нивна штета, растат приходите на извршителите. Власта подготвува тарифници со кои нaдоместоците за извршителите ќе ...

Граѓаните соголени до гуша: Фрапантни суми наплатени од извршителите

Скопје24 - 14.06.2018

Извршителите не запираат со наплаќање на рекордни суми на граѓаните. Додека се подготвува новиот закон за извршување, со кој треба да се стави ред во постапката за која граѓаните тврдат дека е само во нивна штета, растат приходите на извршителите.