TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата за само 1 месец се задолжи над 100 милиони евра

Алфа - 12.10.2017

Владата донесе одлука за поголемо задолжување на домашниот пазар. Владата донесе одлука за поголемо задолжување на домашниот пазар. На последната седница, извршната власт си даде за право максималниот износ за издавање на државни хартии од вредност ...

Годинава на домашен пазар ќе се задолжиме за 45 милиони евра повеќе од планираното

Newsroom - 12.10.2017

Максималниот износ на задолжување на државата годинава се зголемува за 45 милиони евра со одлуката за утврдување на нов максималниот износ за издавање на државни хартии од вредност што Владата ја донесе пред два дена.

СДСМ си изгласа простор за ново задолжување!

Курир - 11.10.2017

Со оваа одлука, Владата на Зоран Заев и неговите министри си отворија пат за поголемо задолжување на домашниот пазар. „Одлуката за задолжување на домашниот пазар е донесена заради тековните поволни услови во споредба со условите на меѓународниот ...

СДСМ си изгласа простор за ново задолжување!

Пулс24 - 11.10.2017

Владата вчера усвои измена на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година. Со оваа одлука, Владата на Зоран Заев и неговите министри си ...

Владата отвори врата за поголемо задолжување на домашниот пазар

Вечер - 10.10.2017

На предлог на Министерство за финансии, Владата денес усвои измена на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година.

Владата си овозможи поголемо задолжување на домашниот пазар

Мета - 10.10.2017

Владата на денешната седница го усвои предлог на Министерство за финансии за изменување на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање на државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година, ...

Владата на СДСМ создава простор за ново задолжување

Нетпрес - 11.10.2017

Владата вчера усвои измена на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година. Со оваа одлука, Владата на Зоран Заев и неговите министри си ...

Нови 90 милиони денари за иновации за мали и средни претпријатија

Канал5 - 10.10.2017

Владата на Република Македонија на денешната седница ја усвои одлуката за изменување на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање на државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година.

Владата ќе има можност да се задолжува повеќе на домашниот пазар

Стандард - 10.10.2017

На предлог на Министерство за финансии, на денешната седница владата ја усвои одлуката за изменување на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање на државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за ...

Нови 90 милиони денари за иновации за мали и средни претпријатија

Поглед - 10.10.2017

Владата на Република Македонија на денешната седница ја усвои одлуката за изменување на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање на државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година.

Владата си овозможи поголемо задолжување на домашниот пазар

Локално - 10.10.2017

Владата на денешната седница го усвои предлог на Министерство за финансии за изменување на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање на државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година, ...

Владата си отвори пат за поголемо задолжување на домашниот пазар

Точка - 11.10.2017

На предлог на Министерство за финансии, Владата денес усвои измена на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година.

Нови 90 милиони денари за иновации за мали и средни претпријатија

Вечер - 11.10.2017

Одлуката за задолжување на домашниот пазар е донесена на предлог на Министерство за финансии заради тековните поволни услови во споредба со условите на меѓународниот пазар, и заради интересот кај инвеститорите во домашни хартии од вредност.