TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неочекувани места каде што може да се стават соларни панели

Иновативност - 14.05.2022

Додека сме навикнати соларните панели главно да ги гледаме по крововите на куќите и зградите или во соларни паркови за генерирање електрична енергија, треба да знаеме дека тие може да се постават на многу места, од кои некои се навистина неочекувани.

Граѓаните ќе можат да продаваат струја произведена од фотоволтаични панели

ТВ21 - 13.05.2022

Граѓаните од 1 јули ќе можат да ја произведуваат и истовремено да ја продаваат електричната енергија произведена од фотоволтаични панели. Ова денеска во емисијата „10 минути“ го најави министерот за економија, Крешник Бектеши, според кој ...

Бектеши: Граѓаните ќе можат да продаваат струја произведена од фотоволтаични панели

ТВ21 - 14.05.2022

„Граѓаните од први јули ќе можат да ја произведуваат и истовремено да ја продаваат електричната енергија произведена од фотоволтаични панели“, истакна министерот за економија Крешник Бектеши во вчерашното издание на „10 Минути“ на ТВ21.

Бектеши: Граѓаните ќе можат да продаваат струја произведена од фотоволтаични панели

4NEWS - 14.05.2022

„Граѓаните од први јули ќе можат да ја произведуваат и истовремено да ја продаваат електричната енергија произведена од фотоволтаични панели“, истакна министерот за економија Крешник Бектеши на ТВ21.