TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците потврдија: Првиот вселенски ураган исфрла електрони наместо дожд

ТВ21 - 06.03.2021

Научниците потврдија дека го откриле првиот вселенски ураган над Земјата, а станува збор за маса составена од плазма, широка илјада километри, која е забележана на неколку стотици километри од Северниот Пол.

Прв пат во историјата е забележан вселенски ураган, научниците зачудени

Канал5 - 05.03.2021

Научниците за прв пат забележале претходно непозната појава - огромна маса на плазма широка скоро 1000 километри што ротира со часови во горните слоеви на земјината атмосфера. Наместо вода, од таму излетувале електрони, субатомски честички со ...

Прв пат во историјата забележан вселенски ураган: „Ова навистина не го очекувавме“

Екран - 05.03.2021

НАУЧНИЦИТЕ најпрвопрв пат забележале порано непознат феномен – голема маса плазма широка околу 1000 километри која со часови ротирала во повисоките слоеви на Земјината атмосфера. Наместо вода, од неа излетале електрони, субатомски честички со ...

Првпат во историјата е забележан вселенски ураган: „Навистина не го очекувавме ова“

МКД - 05.03.2021

Научниците првпат забележаа една претходно непозната појава - огромна маса на плазма широка скоро 1.000 километри, која со часови ротирала во повисоките слоеви на Земјината атмосфера. Наместо вода, од неа излетувале електрони, субатомски честички со ...