TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Брзата вакцинација им помогна на Британците нагло да ја намалат стапката на зараза во март

МКД - 08.04.2021

Брзата вакцинација во Англија почна да дава позитивни резултати, па стапката на инфекција нагло падна во март, според податоците објавени денеска. Студијата РЕАКТ, спроведена од научници од Кралскиот колеџ во Лондон, покажа дека бројот на заразени ...

Истражување: Вакцинацијата во Британија го намали бројот на заразени за 60 отсто

360 степени - 08.04.2021

Особено е забележителен падот на бројот на хоспитализирани и смртни случаи како последица од ковид Но, истражувачите сепак предупредуваат дека поради олеснувањето на мерките и враќање на децата во училиштата, бројот на заразени можно е да стагнира ...

Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

+инфо - 08.04.2021

Луѓето на возраст од 65 години и повеќе имаат најмала веројатност да бидат заразени, бидејќи тие имаат најголема корист од програмата за вакцинација, која првично се фокусираше на возрасни лица.

Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

24Инфо - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Велика Британија има 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

Нетпрес - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60% помалку заразени по вакцинацијата

Фокус - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

Опсервер - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

Frontline - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

MakPress - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

Вечер Прес - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

Либертас - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

Бриф - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

Сител - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.

Истражување: Брзата вакцинација во Британија ја намали стапката на зараза во март

Канал5 - 08.04.2021

Брзата вакцинација во Британија започнала да дава позитивни резултати, па стапката на инфекција нагло опаднала во март, според податоците објавени денеска. Студијата РЕАКТ, спроведена од научници од Империјал колеџ во Лондон, покажале дека ...

Брзата вакцинација им помогна на Британците нагло да ја намалат стапката на зараза во март

Курир - 08.04.2021

Брзата вакцинација во Англија почна да дава позитивни резултати, па стапката на инфекција нагло падна во март, според податоците објавени денеска. Студијата РЕАКТ, спроведена од научници од Кралскиот колеџ во Лондон, покажа дека бројот на заразени ...

Истражување: Во Британија 60 отсто помалку заразени по вакцинацијата

iPortal - 08.04.2021

Британската програма за вакцинација против Ковид-19 почна да ја прекинува врската помеѓу инфекцијата и сериозната болест или смртта, покажуваат најновите резултати од тековната студија за пандемијата во Велика Британија.