TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали ова гратче со своето ново знаме сака да привлече туристи?

Кајгана - 17.05.2018

Општината Капени на југ во Естонија, на своето знаме има слика од канабис, затоа што нејзиниот назив на естонски јазик всушност и значи канабис. Андрус Симе, градоначалник на Канепи, мала општина со 2.500 жители, вели дека кон крајот на 2017 година ...

Канабис, 1000 зошто – 1001 затоа – Разбивање на митот: Рекреативен или медицински канабис?

Убавина и Здравје - 17.05.2018

Учествувајте на овој настан кој ќе се одржи на 19 Мај, сабота во Public Room со почеток во 12 часот Со цел на продолжување на континуираната едукација на полето на канабисот и споделување точни информации за неговите својства и употреба, Граѓанското ...

Лист од марихуана се најде на знамето на една општина во Естонија

Макфакс - 17.05.2018

Општината Канепи во јужниот дел на Естонија на своето знаме има слика од канабис затоа што името на општината на естонски значи канабис. Градоначалникот на општината, Андрус Сим, рекол дека на крајот на минатата година бил одржан референдум на кој ...