TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Финска нуди бесплатни патувања за да покаже зошто е најсреќна земја на светот

Факултети - 23.03.2023

Финска е позната по своите зимски пејзажи и спектакуларните глетки на поларната светлина. Друга препознатлива карактеристика на оваа нордиска земја е тоа што се смета за најсреќна во светот, според Светскиот извештај за среќа.

Финска организира „Мастер клас за среќа“

Оff.net - 23.03.2023

Најсреќната земја на светот (според извештајот по кој ние доста објективно сме проценети како најнесреќни луѓе на Балканот) почна да нуди курсеви за странци кои ќе доаѓаат таму ќе бидат учени како да бидат среќни.

Финска 6 години по ред е најсреќна земја во светот: Овие нешта Финците ги прават поинаку од нас

Женски магазин - 22.03.2023

Финска шеста година по ред е прогласена за најсреќна земја во светот. Што прават тие толку поинаку од нас? Веројатно ви е смачено да слушате како луѓето во некои скандинавски земји живеат посреќно од нас.

Најсреќната земја во светот нуди бесплатни патувања: Шанса да ги видите убавините на оваа нордиска земја

Слободен Печат - 23.03.2023

Финска ја задржа својата позиција на земја со најсреќна популација шеста година по ред, според „Светскиот извештај за среќа“. Светскиот извештај за среќа истражува колку луѓето се задоволни од своите животи во разни земји.